Την Τρίτη 02 Απριλίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της κυβέρνησης, της βουλής, της αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας, εκπροσώπων των κομμάτων, των κοινωνικών εταίρων, των επιμελητηρίων, καθώς και εκπροσώπων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων απ’ όλη την Χώρα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κεντρική εκδήλωση εορτασμού που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της.

Με θέμα «1919-2019: 100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ: Η ιστορία μας, ιστορία του τόπου μας» η εκδήλωση προσπάθησε να αναδείξει τη σημασία του συνδικαλισμού των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα το ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ελληνική κοινωνική και οικονομική δομή.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς στην ομιλία του «Η ΓΣΕΒΕΕ δεν είναι μόνο ένα κίνημα, που απλά εκφράζει μία τάξη της κοινωνίας μας, αλλά είναι η ίδια η συνείδηση των επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων της Χώρας μας. Αυτή η εκατόχρονη ιστορική της πορεία δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη στενή σύνδεση και την συνάφειά της με την ιστορική πορεία της πατρίδας μας. Με άλλα λόγια, η ιστορική πορεία της ΓΣΕΒΕΕ είναι ζυμωμένη μαζί με την ιστορία της Ελλάδας».

Αποτελεί πραγματικότητα ότι για την επίλυση των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο δρόμος είναι μακρύς και η απόσταση που χρειάζεται να διανυθεί είναι μεγάλη. Με δεδομένο ότι στις επιχειρήσεις των μελών που εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ απασχολείται πλέον του 80% του εργατοϋπαλληλικού δυναμικού της Χώρας, απαιτείται η απτή αναγνώριση από την Πολιτεία του ρόλου των ΜμΕ στο οικονομικό γίγνεσθαι, η άρση των εμποδίων που φράζουν το δρόμο των ΜμΕ και την ισότιμη συμμετοχή τους στην παραγωγή και διανομή πλούτου, η δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Η όμορφη και διαφορετική βραδιά που οργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία ολοκληρώθηκε με την οπτικοακουστική παρουσίαση για την εκατονταετή πορεία της, με αφήγηση του κ. Ρένου Χαραλαμπίδη και τη μουσική επιμέλεια του κ. Δημήτρη Μυστακίδη.

Απ’ την Ομοσπονδία μας παραβρέθηκαν στην εκδήλωση οι αντιπρόσωποί της στη ΓΣΕΒΕΕ Ηλιόπουλος Σωτήριος, Παναρίτης Ιωάννης και Ροϊνός Σωτήριος.