TΡΙΠΟΛΗ. Οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου, οργανώνουν αγώνα δρόμου προς τιμή του αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη την Κυριακή 9 Ιουνίου στην Τρίπολη ώρα 6.15 μ.μ. Η διαδρομή είναι η εξής: Τρίπολη – Κερασίστα – Στάδιο – Αγ. Σώστης – Τρίπολη. Η Συμμετοχή είναι δωρεάν. Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα του, Τρίπολη (Κερασίτσα) στα πλαίσια των ετήσιων αγωνιστικών εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ και των Επιτροπών Ειρήνης της Πελοποννήσου.
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν γιατρός, πρωταθλητής στίβου (Βαλκανιονίκης), αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής της ΕΔΑ. Στις 21 Απρίλη 1963 πραγματοποιήθηκε η 1η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Παρά την κρατική απαγόρευση, ξεκίνησε η πορεία με χιλιάδες οδοιπόρους. Στη διάρκειά της έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις και προπηλακισμοί με δεκάδες τραυματίες. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με μερικούς άλλους αγωνιστές ολοκλήρωσαν την πορεία. Ένα μήνα μετά στη Θεσσαλονίκη στις 27 Μαΐου 1963 δολοφονήθηκε από παρακρατικούς μηχανισμούς με τη στήριξη και την ανοχή του κράτους.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Ιούνη στην Τρίπολη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 6.15 από το πάρκο των αλύγιστων (πλησίον φυλακών Τρίπολης) στον Άγιο Αθανάσιο. Μια ώρα πριν οι Αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης για να παραλάβουν τον αριθμό τους. Για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσουν λεωφορεία από την πλατεία Αγ Βασιλείου στις 5.00 το απόγευμα.