Υλικά

  • 550-600 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. τοματοπολτέ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 400 γρ. φασόλια γίγαντες
  • ελαιόλαδο Λακωνίας
  • αλάτι πιπέρι

    Παρασκευή

Μουλιάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες, την επομένη τους βράζουμε σε μπόλικο νερό και τους στραγγίζουμε.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε 1′ ακόμα. Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ διαλυμένο με τη ζάχαρη σε 1 φλ. ζεστό νερό.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε και τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το βασιλικό και σιγοβράζουμε για 25′ περίπου μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ακόμα βασιλικό.