ΣΠΑΡΤΗ. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, ενημερώνει για τις επιστημονικές δράσεις που μέχρι στιγμής είναι προγραμματισμένες να υλοποιηθούν τον Απρίλιο.

Παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

1. Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Δ/ντή του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκάλας κ. Κουτσοβασίλη Αντώνιου, θα ολοκληρωθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας τριών (3) δίωρων συναντήσεων από το εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο: «Εγώ και Εσύ γινόμαστε Εμείς» που διαπραγματεύεται τον έλεγχο των συγκρούσεων που ξεκίνησε τον Μάρτιο .
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στα δύο τμήματα της Στ’ τάξης, από τις κυρίες Γκουντούνα Ασπασία & Παπαδοπούλου Ιωάννα τις ημ/νιες: 02/04 & 09/04/19 και ώρα έναρξης 10:00 το πρωί.

2. Σε συνεργασία με την Δ/ντρια του 11ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης κ. Παπά Χριστίνα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 05/04/19 και ώρα 10:00 το πρωί, παρέμβαση στα νήπια στη θεματική: «Αναγνώριση και Διαχείριση συναισθημάτων» από την κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα.

Βιωματική Ομάδα Γονέων

Η βιωματική ομάδα θετών γονέων, η οποία υλοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2017 με Ιανουάριο 2018, συνεχίζει τις εργασίες της, με ένα ακόμη follow up τεσσάρων (4) συναντήσεων. Η ομάδα θα συναντηθεί τον Απρίλιο στο Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ», τις ακόλουθες Τετάρτες 03 & 10 Απριλίου 2018 και ώρες: 5:00 – 8:00 το απόγευμα. Οι επόμενες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά το Πάσχα.
Συντονίστριες της ομάδας, θα είναι και πάλι, οι κες Παπαδοπούλου Ιωάννα- Ψυχολόγος και Γκουντούνα Ασπασία – Κοινωνική Λειτουργός.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται:
• Η Ομάδα Γονέων της Νεαπόλεως που υλοποιεί η κ. Καργάκου Κατερίνα και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα, με τελευταία συνάντηση στις 17 Απριλίου &
• Η Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης που υλοποιεί η κ. Γκουντούνα Ασπασία στο Κατηχητικό Ενηλίκων της Ενορίας Αγ. Δημητρίου Τσεραμιού, σε συνεργασία με τον ιερέα & κατηχητή π. Λάτση Παναγιώτη.


Παρέμβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φοιτητών του τμήματος της Νοσηλευτικής η κ. Καργάκου Κατερίνα , θα πραγματοποιήσει στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, ομιλία ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης με τίτλο: «Επαγγελματική Εξουθένωση» την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρα 7:00 το απόγευμα.