ΛΑΚΩΝΙΑ. Από τον Σύλλογο Φίλων Προστασίας του Ποταμού Ευρώτα ανακοινώνεται ότι:
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι ο μη κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων Προστασίας του Ποταμού Ευρώτα «Ο Ευρώτας», σύναψε συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, για την προώθηση εκπαιδευτικού σχεδίου, με θέμα τη ρύπανση του ποταμού Ευρώτα.

Το σχέδιο αφορά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο θα διενεργείται παράλληλα στους δύο Δήμους, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και περιβαλλοντική αφύπνιση των μαθητών και των δασκάλων ενάντια στη ρύπανση που υπόκεινται ο ιστορικός ποταμός Ευρώτας, αλλά και γενικότερα το περιβάλλον.

Μέλη του Συλλόγου μας, ύστερα από πρόσκληση του εκάστοτε σχολείου, δύναται να παρευρεθούν και να ενημερώσουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τις πιέσεις που δέχεται ο Ευρώτας τα τελευταία χρόνια.

Η παρέμβαση περιλαμβάνει:

Α. παρουσίαση στηριζόμενη σε φωτογραφικό υλικό από τον Ευρώτα.

Β. βιωματικό παιχνίδι που αφορά δύο κατηγορίες ρύπανσης.

Γ. πιθανή εκπαιδευτική επίσκεψη στον ποταμό.

Στόχος μας είναι, να δημιουργήσουν οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας το δικό τους μήνυμα, ατομικά ή/και ομαδικά, ενάντια στη ρύπανση του Ευρώτα αλλά και του περιβάλλοντος γενικότερα. Το μήνυμα αυτό θα ακουστεί στην εκδήλωση «Ευρώτεια» του εκάστοτε Δήμου την 2η βδομάδα του Ιουνίου -στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, όπου θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των μαθητών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ευρώτα, καθώς επιπλέον, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντοςτου Δήμου Σπάρτης για τη στήριξή τους σε αυτήν την σημαντική προσπάθεια."