Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Εν Δήμω

Πάνε 33 ολόκληρα χρόνια (!!!) από τότε που με αίτημα των κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λακεδαίμονος τέθηκε ως θέμα η δημιουργία του 6ου Δημ . Σχολείου Σπάρτης.

Σήμερα , με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης ιδρυμένο «στα χαρτιά» από το 1994 και με το οικόπεδο αγορασμένο με τα χρήματα του ελληνικού λαού από το 2008 , καταγράφεται άλλη μια χαμένη 5ετία και το σχολείο παραδίδεται , δυστυχώς , προς υλοποίηση στις επόμενες αυτοδιοικητικές αρχές (Α΄και Β΄ βαθμού) .

Η δημιουργία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης και του Νηπιαγωγείου που θα συστεγασθεί εκεί δεν θα καλύψει μόνο τις εκπαιδευτικές ανάγκες μιας μεγάλης συνοικίας που στερείται σχολείου . Μέσα από την αλλαγή των ορίων των σχολείων και την ανακατανομή του μαθητικού πληθυσμού θα ελευθερωθούν χώροι στα υπάρχοντα σχολεία , οι οποίοι θα ικανοποιήσουν τις λειτουργικές ανάγκες του σύγχρονου σχολείου (κλειστά γυμναστήρια , αίθουσες υπολογιστών , εργαστήρια Φυσικής και Χημείας , βιβλιοθήκες , αίθουσες εικαστικών , μουσικής , ξένης γλώσσας , αυτόνομης λειτουργίας Ολοήμερου Σχολείου , εκδηλώσεων και προβολών, κ.α) .
Συγχρόνως θα δοθεί η δυνατότητα να συστεγαστεί με τα δημοτικά σχολεία ένας ικανός αριθμός Νηπιαγωγείων , των οποίων η μεγάλη πλειοψηφία στεγάζεται σε ακατάλληλες , ενοικιασμένες αίθουσες .

Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου – Ψυχικού και η Εκπαιδευτική Κοινότητα δεν έχουν πλέον διάθεση ΟΥΤΕ να παρακαλέσουν , ΟΥΤΕ να ευχηθούν , ΟΥΤΕ να ελπίσουν . Το απόθεμα αυτό έχει εξαντληθεί προ πολλών ετών .
ΔΗΛΩΝΟΥΝ , όμως , πως θα παραμείνουν διεκδικητικοί και μαχητικοί στις επάλξεις , μέχρις ότου η πολιτεία πράξει το στοιχειώδες καθήκον της και υλοποιήσει , ύστερα από 33 χρόνια διεκδίκησης , το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης , δίνοντας ένα σχολείο σε μια περιοχή που το δικαιούται και αναβαθμίζοντας , συνολικά , την παρεχόμενη εκπαίδευση στα παιδιά την πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της προσχολικής αγωγής της πόλης μας .

Στη φωτογραφία το οικόπεδο του 6ου Δημοτικού Σχολείου