ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ. Ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης, για πολλοστή φορά, επισκέφθηκε την ιστορική Δημητσάνα, την Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Ευθυμίου του Νεομάρτυρος (22 Μαρτίου) με Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία.

Όπως μας ενημερώνει ο γραμματέας του Συνδέσμου Γιάννης Μητράκος η Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης, συνεπικουρούμενος από τον οικείο εφημέριο π. Παναγιώτη Βουρδουνιώτη κι έναν ακόμα ιερέα. Λίγο πριν από την απόλυση ο π. Ιάκωβος ανέγνωσε το κήρυγμα του Μητροπολίτη κ.κ. Ιερεμία περί του εορταζόμενου, την ημέρα αυτή, Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου. Για τον Άγιο Ευθύμιο, προστάτη των Γορτυνίων της Σπάρτης, ομίλησε σχετικά ο Γραμματέας του Γορτυνιακού Συνδέσμου κ. Ιωάννης Μητράκος, εκφράζοντας στο τέλος τις Θερμές ευχαριστίες του Προέδρου, των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μελών του Συνδέσμου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολιτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία, τον Πρωτοσύγκελο π. Ιάκωβο Κανάκη, τους ιερείς και τους ιεροψάλτες, για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους, όσον αφορά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας μετά αρτοκλασίας στο φερώνυμο ναό του Αγίου στη Δημητσάνα.

Στη συνέχεια τα Μέλη και οι Φίλοι του Γορτυνιακού Συνδέσμου επισκέφθηκαν τη γειτονική Ιερά Μονή των Αιμυαλών, όπου προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα των Γενεθλίων της Θεομήτορος κι ακολούθως μετέβησαν στα γραφικά Λαγκάδια για να γευματίσουν στο εστιατόριο «ΜΑΝΙΑΤΗΣ».