ΣΠΑΡΤΗ. Γύρω στις 7.000 ψήφους χάνει ο Βαγγέλης Βαλιώτης μόνο από 11 δημοτικούς συμβούλους που δεν θα είναι μαζί του και από ακόμα περισσότερους συνεργάτες του ψηφοδελτίου του 2014. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς θα βρίσκονται απέναντί του σε άλλους συνδυασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα είναι με τον Βαγγέλη Βαλιώτη οι:
Μανουσάκης Μανούσος
Συναδινός Παναγιώτης
Βουνάσης Αλέκος
Μεντή Ελένη
Στρίφας Κυριάκος
Τσαγγαρούλης Θεόδωρος
Δούνιας Νικόλαος
Ρήγας Παναγιώτης
Κώνστα Αντωνία
Μακρυσοπούλου Χριστίνα
Μοιράγιας Σπυρίδων

Εκτός από αυτούς που συνολικά έλαβαν 5.864 ψήφους άλλοι 32 συνεργάτες του Βαγγέλη Βαλιώτη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι μαζί του στερώντας του ακόμα κάποιες χιλιάδες ψήφους. Οι Δημητρακόπουλος, Καλομοίρης, Τουρνάς, Τσίπουρας, Βαρβιτσιώτης, Λιναρδάκης, Ρηγάκος, Σταθάκη, Δημητροπούλου, Έρης, Σαραντόπουλος, Σκρουμπελου, Αρβανίτης, Μπερντένης, Γαρουφάλης, Δαρβύρη, Δαφνιώτης, Ντουνούκου, Ρουμελιώτης, Τσάκωνας, Σίδερη, Καρβούνης, Βουρδούσης, Δημητρίου, Κακαφλίκα, Παπαδοπουλου, Χατζή, Γκλέκας, Αλεξάκος Π., Μιχαλοπούλου, Αγριακονίτης, Παπαλεξόπουλος.

Επίσης αυτή τη φορά δεν θα έχει την στήριξη του Κινήματος Ελπίδα που στις εκλογές του 2014 συγκέντρωσε 5,5%.

Βασικός λόγος που όλοι οι παραπάνω δεν θα συνεργαστούν και δεν θα στηρίξουν τον Συνδυασμό ΣΥΡΙΖΑ - Βαλιώτη είναι η ασυνέπεια στις δεσμεύσεις, ο συγκεντρωτισμός και η «αυλή» του Δημάρχου, η προχειρότητα και η αναποτελεσματικότητα. Υπάρχουν και αποχωρήσεις λόγω της συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ μιας και είναι διάχυτη στην κοινωνία του Δήμου η αντίληψη ότι τα κόμματα δεν πρέπει να έχουν άμεση επαφή και παρουσία στους Δημοτικούς Συνδυασμούς. Να σημειωθεί ότι την πρώτη Κυριακή των εκλογών του 2014 ο Β. Βαλιώτης έλαβε 8.234 ψήφους και την δεύτερη Κυριακή 11.810.