Γράφει ο Θάνος Ορφανός

Μέσα στο θερμό προεκλογικό κλίμα για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση οι πολίτες προβληματίζονται για το ρόλο,την άσκηση και τον έλεγχο της εξουσίας.
Άραγε είναι θέμα προσώπων ή πολιτικής και ιδεολογικής συνείδησης προσώπων με κοινό όραμα για την αποτελεσματική και ομαλή λειτουργία του θεσμού;
Κακά τα ψέματα το μοντέλο του σύγχρονου καπιταλισμού και της αστικής δημοκρατίας στηρίζεται στα θεμέλια της ανοικοδόμησης και της κατεδάφισης μέσα από τη διαχείριση της εξουσίας.
Αυτή η απαξίωση και ισοπέδωση των πάντων που εκφράζεται από τους πολίτες,απορρέει από την απαξίωση και την αδιαφορία για τα δημόσια πράγματα,καθώς και του ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν είναι έτοιμες να αποδεχθούν την περίφημη νεωτερικότητα.
Η απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις είναι η διαμόρφωση της ουμανιστικής και δημοκρατικής κουλτούρας μέσα από την πολιτική διαπαιδαγώγηση μακρυά από ιδιοτέλεια και δογματισμούς.
Και για την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού χρειάζεται ένα άλλο εκπαιδευτικό σύστημα,που να οδηγεί στην ωριμότητα των μαζών και όχι στο φανατισμό.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr