Γράφει ο Γιάννης Αναϊπάκος*

Φίλες και Φίλοι Συνδημότες,

Σε λίγο καιρό φτάνουμε στην αφετηρία όπου ο χρόνος θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα για τις δημοτικές εκλογές.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό η επικοινωνία να γίνεται εντονότερη τόσο του συνδιασμού μας, αλλά και των άλλων συνυποψηφίων. Ολοι σχεδιάζουμε την στρατηγική μας και έχουμε επικεντρωθεί στην εκλογική μάχη, χωρίς δυστυχώς επαρκή ενημέρωση και προετοιμασία για την επόμενη μέρα.

Εξ αρχής έχω επισημάνει εκτός από την νίκη ή ένα θετικό αποτέλεσμα, το σημαντικότερο για τους Δημότες είναι η άμεση βελτίωση της καθημερινότητας από την επόμενη μέρα.

Φίλοι μου, έχετε αντιληφθεί εξ αρχής ότι η επικοινωνία μας έχει οικοδομηθεί αμφότερα με ξεκάθαρες και ειλικρινείς απόψεις και σχέσεις. Επιθυμώ και σας καλώ να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος, αδιαφορώντας για το όποιο προσωπικό κόστος, έχοντας μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου, παραμερίζοντας την εξυπηρέτηση πρόσκαιρων μικροσυμφερόντων μιας μικρής μειοψηφίας.

Η προσπάθεια αυτή θα αποκτήσει δυναμική και θα στεφθεί με επιτυχία, μόνο όταν γίνει κατανοητό ότι αποτελεί μονόδρομο η συσπείρωση των υποψηφίων συνδιασμών, παραμερίζοντας ΟΛΟΙ ΜΑΣ τις προσωπικές φιλοδοξίες και επικεντρωθούμε στον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την αλλαγή της σημερινής διοίκησης του Δήμου.

Αυτό ζητεί καθημερινά η πλειοψηφία των Δημοτών, ‘’ΦΤΑΝΕΙ ΕΩΣ ΕΔΩ’’, ‘’ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ’’, ‘’ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ’’, ‘’ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ’’.

Για μας είναι η ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ που έχουμε δημόσια τοποθετηθεί και συμφωνούμε απόλυτα στην έκκληση των Δημοτών για συνεργασία. Τουλάχιστον αυτών που οι θέσεις και οι απόψεις σχεδόν ταυτίζονται. Αυτό όπως έχω ξαναπεί και το τονίζω και πάλι, σε καμία περίπτωση μην θεωρηθεί ως αδυναμία εξεύρεσης υποψηφίων, ή οποιαδήποτε άλλη ύποπτη σκέψη. Αυτές είναι εξ αρχής οι απόψεις και οι θέσεις μας και έχουμε τοποθετηθεί δημόσια και ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε αφ ενός την συνεργασία και την συσπείρωση με ειλικρινείς και διαφανείς προθέσεις, αφ ετέρου είναι γνωστές σε όλους οι βασικές μας θέσεις και προτεραιότητες για την επόμενη μέρα στον Δήμο.

Κάνω δημόσια έκκληση στους συνηποψηφίους μου αλλά και σε όλους τους φίλους που στελεχώνουν τους συνδιασμούς των, να αφουγκρασθούν την απαίτηση των Δημοτών, να σκεφθούν θετικά και να συνεργαστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην σημερινή δημοτική αρχή στις 26 Μαιου, από την πρώτη Κυριακή.

Δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας και να υποτιμάμε τον αντίπαλο μας . ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΘΟΥΜΕ!!!

Ας αφήσουν ορισμένοι τις δικαιολογίες περί των δημοκρατικών ευκαιριών του νέου εκλογικού νόμου και περί δικαιότερης κατανομής εδρών. Είναι γεγονός ότι όντως ευνοούνται οι μικροί συνδιασμοί να έχουν λόγο και άποψη.

Επειδή παρακολουθώ τα Δ.Σ στον Δήμο μας, πιστέψτε με ότι ο ‘’ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ’’ θα έχει εφαρμογή μόνο στα χαρτιά. Είναι χρήσιμος και παρέχει πλεονεκτήματα σε πιο οργανωμένους Δήμους, περισσότερο ‘δημοκρατικούς’. Στον τόπο μας από το παρελθόν είναι γεγονός ότι δυστυχώς η νοοτροπία και η συμπεριφορά των κυβερνώντων είναι τέτοια που η εφαρμογή του αποτελεί ουτοπία και μακρινό όνειρο. Πάντα θα βρίσκουν ορισμένοι τον τρόπο να εκμεταλλεύονται τους πιο αδύναμους, να εξαγοράζουν και να επηρεάζουν συνειδήσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι οι αυταρχικές συμπεριφορές των περισσοτέρων μας έχουν οδηγήσει σε αυτή την θέση!!

Δυστυχώς με την υπάρχουσα κατάσταση ο αδύναμος είναι συνήθως πιο ευάλωτος και διαχειρίσιμος Είναι κάτι που το βλέπουμε συχνά στον Δήμο μας!!!

*Υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης με το Συνδυασμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» για την Μάνη.