Υλικά

  • 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • 4 μεγάλα αυγά Κτήμα Γκολέμη
  • ¼ της κούπας τριμμένο κίτρινο τυρί (κατά προτίμηση τσένταρ ή γκούντα)
  • Στρογγυλά κουπ- πατ (ή ποτήρι με μεγάλο, στρογγυλό άνοιγμα)


Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλευρώστε ελαφρά τον πάγκο της κουζίνας και στη συνέχεια τοποθετήστε πάνω το φύλλο σφολιάτας. Με ένα στρογγυλό κουπ- πατ ή ένα μεγάλο ποτήρι, σχηματίστε 4 κύκλους.

Μεταφέρετε τα πιτάκια σε ένα σκεύος με λαδόχαρτο, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους (τουλάχιστον 5 εκατοστά γιατί τα πιτάκια θα απλωθούν). Στη συνέχεια, κάντε μικρές τρύπες σε κάθε ζυμαράκι και βάλτε τα στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Αφού τα βγάλετε απ’ τη συντήρηση, τοποθετήστε τα αμέσως στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε τα να ψηθούν για 8 λεπτά μέχρι οι άκρες τους να ροδίσουν.

Έπειτα, απομακρύνετέ τα από τον φούρνο και ρίξτε ίση ποσότητα απ’ το τριμμένο τυρί στο εσωτερικό του κάθε κύκλου. Σπάστε ένα αυγό για το καθένα και ρίξτε το στο κέντρο του.

«Πασπαλίστε» με το κλασικό αλατοπίπερο και αφήστε τα πιτάκια να ψηθούν για 12 λεπτά ακόμα - θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα από τα ασπράδια των αυγών.

Απομακρύνετέ τα από τον φούρνο, σερβίρετε και απολαύστε.