ΣΠΑΡΤΗ. Είναι τουλάχιστον άδικο και σίγουρα ανόητο να αποδίδουν κάποιοι τους χαρακτηρισμούς «εκτεθειμένοι», «ορφανά», «άπειροι» στα μέλη της δημοτικής ομάδας που αρχικά αποτέλεσε τον πυρήνα της πρότασης Αποστολάκου και στη συνεχεία ανέλαβε το καθήκον αυτή η κίνηση να ολοκληρωθεί με νέο επικεφαλής αφού ο Γρ. Αποστολάκος αποσύρθηκε.
Μακάρι να υπήρχαν στην κοινωνία και άλλοι πολίτες που έχουν την τόλμη και την άποψη να εμπλακούν στα κοινά. Αυτό άλλωστε δεν είναι το πρόβλημα σήμερα; Η αποχή των ενεργών πολιτών που αφήνει τον χώρο και τον χρόνο στους επαγγελματίες της πολιτικής να μονοπωλούν την σωτηρία του Δήμου, της Χώρας, της Κοινωνίας.
Ακόμα και αν ανάμεσα στις τάξεις των ενεργών πολιτών διεισδύει το κομματικό ή το προσωπικό πάθος, αυτό δεν είναι αρκετό για να επισκιάσει την διάθεση και την παρουσία απλών πολιτών στα κοινά. Άλλωστε η απόσυρση του Γρ. Αποστολάκου απάλλαξε, μάλλον, την κίνηση αυτή από κομματικές αγκυλώσεις ή εξαρτήσεις.

Να σημειωθεί ότι η κίνηση του Γρηγόρη Αποστολάκου σφραγίστηκε μεν με την αιφνίδια αποχώρησή του ωστόσο είχε και πρέπει να διατηρεί ακόμα στοιχεία και θέσεις χρήσιμα για την κοινωνία και τον Δήμο Σπάρτης.
Όπως λένε και οι ίδιοι οι άνθρωποι που «έστησαν» την κίνηση - και δεν είναι βέβαια μόνον αυτοί που φαίνονται στο ψηφοδέλτιο - πρόκειται για μια κίνηση που πλέον υφίσταται και θα αναδείξει τον επικεφαλής.

Ευχή λοιπόν, όλων ημών, πρέπει να είναι η ανάδειξη του επικεφαλής να προκύψει μέσα από ανοικτές διαδικασίες, που θα είναι απόλυτα στοιχημένες στο καλό του Δήμου Σπάρτης, έτσι όπως αυτό ορίζεται από την ιδρυτική διακήρυξη της κίνησης.
Μαχητικότητα αλλά και ενότητα. Στοχοπροσήλωση αλλά και ευελιξία. Δημοκρατικότητα αλλά και αξιολόγηση. Όραμα και ρεαλισμός.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί το επώνυμο του νέου επικεφαλής. Σύμφωνα με πληροφορίες ίσως είναι ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. κ. Πέτρος Δούκας. Αυτό σημαίνει ότι προσδίδεται με την επανεκκίνηση χαρακτήρας κοσμοπολίτικος, ήπιος, μεθοδικός και τεχνοκρατικός, χωρίς να παραβλέπει κανείς την ιδεολογική τοποθέτηση του κ Δούκα.
Σε συνδυασμό με την τάση συμμετοχής στα κοινά που υπάρχει στον Δήμο γύρω απ’ όλους τους συνδυασμούς, ίσως προκύψει μια νέα δυναμική πρόταση που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της αυτοδιοικητικής λογικής, ρητορικής και πρακτικής.