ΝΕΑΠΟΛΗ. To notospress.gr είναι το μέσο που ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας μικρού αεροδρομίου στη Νεάπολη Βατίκων. Οι διαδικασίες πλέον ολοκληρώνονται μετά και την έγκριση περιβαλλοντικών όρων και η εξέλιξη δημιουργεί εύλογες προσδοκίες τόσο για την τουριστική ανάπτυξη όσο και για θέματα εναέριας πυρασφάλειας και αεροδιακομιδών. Αεροσκάφη έως και 18 θέσεων θα μπορούν θα έχουν ως προορισμό τη Νεάπολη Βατίκων και την Ελαφόνησο.

Παράλληλα πρέπει να διερευνηθεί, εκ νέου, η δυνατότητα προσθαλάσσωσης υδροπλάνων στη θαλάσσια περιοχή της Νεάπολης, συνδυαστικά με το μίνι αεροδρόμιο μικρών αεροσκαφών καθώς και η δημιουργία σύγχρονης μαρίνας ιστιοπλοϊκών και ταχύπλοων που θα διασυνδέεται με τις αεροπορικές υποδομές.

Ο ανταποκριτής του notospress.gr Κώστας Ζουμπουλάκης προετοίμασε το ρεπορτάζ που παρουσιάζουμε σήμερα ακριβώς από το σημείο που θα χαραχτεί ο διάδρομος.

Μιλούν ο αντιδήμαρχος Δ. Μονεμβάσιας κ. Χαράλαμπός Κουτσονικολής, ο πρόεδρος Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου Παναγιώτης Μάρκος και ο γερμανός βετεράνος πιλότος και κάτοικος Βατίκων κ. Stefan Asbeck.