ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ. Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η 11η εθελοντική αιμοδοσία στο χωριό Παπαδιάνικα Λακωνίας. Η αιμοδοσία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Παπαδιάνικων – Πλύτρας «Η Αρχαία Κυπαρισσία» στην Αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου στην Πλατεία του χωριού.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου και της Επιτροπής Αιμοδοσίας , την προσπάθεια αγκάλιασαν πολλοί νέοι και γυναίκες και πλαισιώθηκε με προσωπικό του Γ.Ν Σπάρτης και της Ιατρού του Νοσοκομείου των Μολάων. Στο τέλος της ανακοίνωσης ο σύλλογος «Η Αρχαία Κυπαρισσία» ανανέωσε το ραντεβού του με τους εθελοντές αιμοδότες για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Η ευαισθητοποίηση στο θέμα της αιμοδοσίας έχει μεγάλη σημασία και ολοένα και περισσότερες προσπάθειες ενημέρωσης γίνονται στο νομό. Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μία κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή όλων όσοι χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. Δυστυχώς η συνειδητοποίηση έρχεται συνήθως τη στιγμή που η ανάγκη για αίμα γίνεται άμεση και επιτακτική.

Η αιμοδοσία δεν διαρκεί πολύ. Για τη συλλογή του αίματος αρκούν περίπου 8 – 10 λεπτά. Πρόκειται για μια απλή και ασφαλή διαδικασία που σώζει ζωές.