ΛΑΚΩΝΙΑ. Yποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι ο λάκωνας πολιτικός Βασίλης Μιχαλολιάκος. Με την υποψηφιότητά του ενισχύεται σημαντικά το ψηφοδέλτιο του κόμματος δεδομένης της μεγάλης εμπειρίας που έχει.
Μάλιστα ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία από την Λακωνία κάνοντας την πρώτη ομιλία του στη Σπάρτη, την Δευτέρα 18 Μαρτίου στο κέντρο Αλάμπρα.

Άμεσος, ευθύς πολιτικός μιλώντας στο notospress.gr ανέφερε ότι η Λακωνία έχει πάντα κυρίαρχη θέση στην καρδιά του. Μανιάτης στην καταγωγή, επέλεξε να δημιουργήσει σπίτι στον Δήμο Σπάρτης (Παρόρι) όπου βρίσκεται συχνότατα.
Το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. είναι ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο να απευθύνεται σε όλους τους Λάκωνες ζητώντας να τον τιμήσουν με την ψήφο τους για να αναδείξει με τη σειρά του τα ζητήματα και τα πλεονεκτήματα του τόπου και της κοινωνίας ως φορέας μιας ισχυρής εντολής.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι πρώην δήμαρχος Πειραιά και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.
Γεννήθηκε στα Κορογονιάνικα της Μέσα Μάνης, το 1952. Σύζυγός του είναι η Κατερίνα Τζάνου, με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την Φιλιώ-Νόρα. Έχει δύο εγγονούς, τον Γιάννη και τον Βασίλη.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, ενώ έχει εργαστεί στο ογκολογικό – ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο του ΝΙΜΙΤΣ. Ομιλεί αγγλικά ,γαλλικά και γερμανικά.
Πολιτική σταδιοδρομία

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ και της φοιτητικής παράταξής της, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Μάλιστα, κατά το διάστημα 1981 – 1984, διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Από το 1990 έως σήμερα, εκλέγεται αδιάλειπτα βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μετείχε σε σημαντικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, μεταξύ των οποίων στην Επιτροπή Διεκδίκησης για να διοργανωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα και στην Επιτροπή για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών. Έχει συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, στις ακόλουθες επιτροπές της Βουλής: Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης (Θέση: Μέλος), Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς ή Οικουμενικού Ελληνισμού (Θέση: Μέλος), Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων (Θέση: Μέλος).

Από το 1981 – 2004 αποτελεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ, ενώ κατά την περίοδο 1997– 2001 είναι εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. Διετέλεσε Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας επί των Κοινωνικών Υποθέσεων το διάστημα 1997 – 2000. Τον Απρίλιο του 2001 εκλέγεται στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος.

Κατά την περίοδο 1997 – 2000, διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα Υγείας, Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο Κώστας Καραμανλής τον όρισε υφυπουργό Εθνικής Άμυνας με το Βασίλη Μιχαλολιάκο να ορκίζεται στις 10 Μαρτίου του 2004. Το 2010 εκλέχτηκε δήμαρχος Πειραιά.