ΣΚΑΛΑ. Ο υπ. Δήμαρχος Γεώργιος Μαρουδάς και η δημοτική Παράταξη «Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα», καταθέτουν στο δημόσιο διάλογο έντεκα προγραμματικούς στόχους δράσης για την νέα αυτοδιοικητική τετραετία.
Προσκαλούν τους υποψηφίους δημάρχους σε λαϊκές συνελεύσεις τουλάχιστον στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων (Δ.Ε), με τον συντονισμό δημοσιογράφων και ελεύθερες ερωτήσεις από τους πολίτες ,ανά θεματολογία.

Οι έντεκα στόχοι – κατευθύνσεις του Προγράμματος:
Κάθε στόχος θα αναλυθεί και προπάντων θα διασφαλίζει την οικονομική βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Δήμου Ευρώτα.
Με την συμμαχία των πολιτών πρωταγωνιστή προχωράμε μπροστά:

1. Ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του Δήμου με ηλεκτρονική διακυβέρνηση, σεβασμός στον ρόλο και τα καθήκοντα του δημοτικού υπαλλήλου και διεκδίκηση κάλυψης των οργανικών θέσεων.
2. Πλήρη εφαρμογή του νόμου 4412/16 για τις προμήθειες, έργα και εργασίες για την επικράτηση της διαφάνειας, του ανταγωνισμού και της δίκαιης τόνωσης της τοπικής αγοράς.
3. Συνεργασία και σεβασμός στον ρόλο των Προέδρων και των Τοπικών Συμβουλίων ως τους καθοριστικούς πρωταγωνιστές στα χωριά τους. Πιστεύουμε στην ανεξαρτησία των Τοπικών Συμβουλίων.
4. Κοινωνικό Κράτος με αναβάθμιση της Κοινωνικής Υπηρεσία και στόχους:
- Ενίσχυση της οικογένειας και των ευπαθών ομάδων.
- Μόνιμη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου
- Ίδρυση Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων
- Επέκταση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και για ΑμΕΑ.
- Ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα των ΑμΕΑ
5. Ασφάλεια του Πολίτη
6. Στρατηγική για την καθημερινότητα του πολίτη με σχεδιασμό και επάρκεια σε μέσα και προσωπικό
7. Αγροτοδιατροφικό μοντέλο με άνοιγμα του Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, συνεργασία με τους φορείς, προβολή προϊόντων
8. Ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων
9. Ολοκληρωμένη διαχείριση των Στερεών και υγρών αποβλήτων
10. Έργα - υποδομές – περιβάλλον με αξιοποίηση των υπαρχόντων μελετών, την συνέχιση των έργων και των υποδομών π.χ κτίριο Μπασουράκου
11. Παιδεία – Υγεία – Πολιτισμός – Αθλητισμός & Τουρισμός με την συνεργασία των φορέων.
Όλα αυτά είναι στόχοι που θα υλοποιηθούν με την συνεργασία και την διεκδίκηση από την Περιφέρεια το Κράτος και την εκάστοτε Κυβέρνηση αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ, του Leader.
Ο υπ. Δήμαρχος Ευρώτα Γεώργιος Μαρουδάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ένταξη του Κ.Υ Βλαχιώτη στο πρόγραμμα ''Πελοπόννησος 2014 - 2020'' ,με 200000 ευρώ και δήλωσε:
«Η ένταξη του Κ.Υ Βλαχιώτη στο πρόγραμμα ''Πελοπόννησος 2014 - 2020'' αποδεικνύει ότι, όταν το δημοτικό συμβούλιο έχει θετικές και τεκμηριωμένες προτάσεις, αυτές δικαιώνονται.
Η διεκδίκηση και η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου έφερε το αποτέλεσμα.
Το Κ.Υ Βλαχιώτη πέρα από την αναβάθμιση και την ένταξη στην πράξη ''ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ ΒΛΑΧΙΩΤΗ '' με κωδ. ΟΠΣ 5033631 με 200000 ευρώ χρειάζεται γενικότερη στρατηγική σε υποδομές και προσωπικό όλων των βαθμίδων.
Το Κ.Υ Βλαχιώτη είναι ζωογόνος δύναμη για την υγεία στην πολύπαθη περιοχή μας.
Είναι στις προτεραιότητες μας για ολοκληρωμένο σχέδιο διεκδίκησης από την Πολιτεία».