Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Μία αναρχική όπως δηλώνουν συλλογικότητα εν ονόματι “ρουβίκωνας” βλέπουμε συχνά στα δελτία ειδήσεων με διάφορες δράσεις.Στην αρχή με επιθέσεις σε πρεσβείες και τελευταία με δράσεις για φυσικά πρόσωπα όπως κατά γιατρού που έπαιρνε φακελάκι από καρκινοπαθή, υπέρ της υποστήριξης εγκύου που δεν ανανεώθηκε η σύμβαση της σε σούπερ μάρκετ και εναντίον συμβολαιογράφων για να μην διαπράξουν διαδικτυακούς πλειστηριασμούς και πρώτης κατοικίας.

Παρεμβάσεις σαν και αυτές τις τρεις που ανέφερα ήταν η έμπνευσή μου για το άρθρο αυτό. Καταρχήν είναι μία συλλογικότητα που παίζει μεταξύ των ορίων νομιμότητας και παρανομίας εκμεταλλευόμενη και την ανοχή της τωρινής κυβέρνησης. Αυτό είναι μία αλήθεια. Δράσεις όπως επιθέσεις με μπογιές σε πρεσβείες τις χαρακτηρίζω ανούσιες και πώς έθεσαν οι ίδιοι σε κίνδυνο τον εαυτό τους χωρίς λόγο.

Παρεμβάσεις όμως σε γιατρό που ζητούσε φακελάκια από καρκινοπαθή, σίγουρα έχουν την συμπάθεια της κοινής γνώμης . Παρεμβάσεις όπως υπέρ εγκύου ,που η διεύθυνση μετά τη λήξη της σύμβασης της δεν την ανανέωσε για να μην την πληρώνει χωρίς να δουλεύει κάνοντας χρήση των σχετικών νόμων, σίγουρα έχουν τη συμπάθεια της κοινωνίας. Παρεμβάσεις όπως σε συμβολαιογραφεία ,για να προστατέψουν φτωχούς και αδύναμους να μη χάσουν την κατοικία τους σίγουρα πάλι έχουν τη συμπάθειά της κοινωνίας.

Προφανώς τέτοιες παρεμβάσεις δεν λύνουν το πρόβλημα ούτε για τους υπαλλήλους που δωροδοκούνται, ούτε λύνουν το πρόβλημα όπου επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας,ούτε φυσικά λύνουν το πρόβλημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Όμως αναδεικνύουν αυτά τα προβλήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν από την εκάστοτε κυβέρνηση. Σε κανέναν μας δεν θα άρεσε ενώ βρίσκεται ο συγγενής μας στο κρεβάτι του πόνου να ψάχνουμε λεφτά για φακελάκι, ούτε η γυναίκα μας να χάσει την δουλειά της επειδή είναι έγκυος, ούτε τέλος να χάσουμε ακόμα και την πρώτη μας κατοικία.

Το δυσάρεστο σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι υπάρχουν πραγματικοί και υπαρκτοί λόγοι για να γίνονται τέτοιες παρεμβάσεις. Λόγοι που μπορούν να ενώσουν τους Έλληνες σε όποιο φάσμα του πολιτικού τόξου ανήκουν... Και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε...

*Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr