ΣΠΑΡΤΗ. Eπιχειρείται τόσο από τον Δήμαρχο Βαλιώτη όσο και από κύκλους γύρω από τη συμμαχία Βαλιώτη – ΣΥΡΙΖΑ να αποδωθεί σε συγκεκριμένα ΜΜΕ η κομματικοποίηση του Δημοτικού Συνδυασμού του Δημάρχου.
Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι όχι μόνον δεν είναι κακό ένας Δήμαρχος να συνεργάζεται με πολιτικές δυνάμεις, ομάδες και οργανισμούς όταν κρίνει ότι αυτό συμβάλει στην δημιουργία μιας πολιτικής πρότασης για τον Δήμο αλλά είναι αστείο κάποιος να προσπαθεί να αποκρύψει αυτή την αλήθεια που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια των δημοτών.
Η σχέση Βαλιώτη – ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε παράνομη, ούτε κρυφή, ούτε ύποπτη.
Ο σημερινός Δήμαρχος Σπάρτης έχει αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας και συμπόρευσης με τον Κυβερνών κόμμα και τα στελέχη του. Από τη στιγμή που αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται την Ν.Δ. και το ΚΚΕ για να πορευθεί στον Δήμο κι επέλεξε άλλο συνοδοιπόρο, έχει το δικαίωμα να διατυπώνει την όποια νέα του πρότασή του για το Δήμο.
Πρόκειται για μια πολιτική επιλογή που θα δοκιμαστεί, θα αξιολογηθεί και θα κριθεί από τους πολίτες.
Αυτό όμως που είναι κακό, ύποπτο και προκλητικό είναι να προσπαθούν κάποιοι να αποκρύψουν αυτή τη σχέση, αυτή την πολιτική επιλογή. Να την καλύψουν και να της δώσουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είναι τουλάχιστον φαιδρό κάποιοι να θέλουν να πείσουν τους πολίτες ότι δεν τίθεται θέμα συνεργασίας του Βαγγέλη Βαλιώτη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επίσης αναγακίο ο Δήμαρχος Βαλιώτης να ξεκαθαρίσει στους δεξιούς συνεργάτες του την προοπτική του Συνδυασμού μέσα απο την ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η απόκρυψη πέρα απο ενοχλητική είναι και επιζήμια για εκείνους που τη μεθοδεύουν.