ΣΠΑΡΤΗ. «Με ένα εισιτήριο των 10€ εγώ δεν μπορώ να κάνω κουμάντο στην ομάδα που χρηματοδοτεί ο Χρήστου…». Αυτή η φράση απηχεί την αγωνία των οπαδών και φιλάθλων της ΠΑΕ Σπάρτης μπροστά σε όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω από το γήπεδο. Εδώ βρίσκεται και το μεγαλείο εκείνων που ενώ διαθέτουν αρκετές χιλιάδες ευρώ μπορούν να σέβονται τον φίλαθλο σαν να είναι συνεταίρος τους.

Συμβαίνει άραγε κάτι τέτοιο στην ΠΑΕ Σπάρτη;

Υπάρχει μια μερίδα φιλάθλων που αυτό που την ενδιαφέρει είναι η ομάδα να κατεβαίνει στο γήπεδο και να προσφέρει το κατά δύναμη, καλό θέαμα, έτσι ώστε οι Κυριακές τους να έχουν κάποιοι ενδιαφέρον όπως και οι συζητήσεις στα καφενεία των φιλάθλων.

Υπάρχουν όμως και οι φίλαθλοι που προχωρούν ένα βήμα περισσότερο και αξιώνουν να έχουν εικόνα για τους στόχους της ομάδας, για την ιδιοκτησία, τους επενδυτές και τον προπονητή. Απόλυτα φυσικό και πολλές φορές αυτό είναι πολύ χρήσιμο για μια ομάδα που θέλει να πηγαίνει μπροστά με την στήριξη των ενεργών και σκεπτόμενων φιλάθλων.

Την Παρασκευή 1/3/19 η Διοίκηση της ΠΑΕ Σπάρτη (Πολλολός, Μαλεπιτζής, Λαμπρόπουλος και Αναστασάκος) θέλησαν να ενημερώσουν το κοινό για όσα συμβαίνουν με την ομάδα.

Στο Εργατικό Κέντρο κάλεσαν ΜΜΕ και φιλάθλους για συζήτηση, όχι συνέντευξη τύπου (αυτό που έγινε δεν θα μπορούσε να είναι συνέντευξη τύπου).

Το Δ.Σ. και ο πρόεδρος Γιώργος Πολλολός τόνισαν ότι αφενός μεν υπάρχει Διοίκηση στην ομάδα ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις φιλάθλων και δημοσιογράφων εξήγησαν ότι υπάρχει μια ομάδα επενδυτών – ιδιοκτητών, ένας εκ των οποίων είναι ο επιχειρηματίας κ. Χρήστου, που είναι και αυτός που συνεισφέρει τα περισσότερα χρήματα.

Η συζήτηση σε αρκετές στιγμές ήταν έντονη και εκρηκτική διότι φίλαθλοι τόνιζαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι απ’ όσα συμβαίνουν στην ομάδα. Απ’ ότι έγινε φανερό αυτό που απασχολεί τους φιλάθλους δεν είναι μόνο ή τόσο το ποιος χρηματοδοτεί τις υποχρεώσεις της ομάδας αλλά πως κατεβαίνει η ομάδα στο γήπεδο.

Μια δεκάδα προπονητές ήρθε κι έφυγε, μεταγραφές πολλών ξένων παικτών και παρεμβάσεις παραγόντων στον πάγκο είναι ζητήματα που προβληματίζουν τους φιλάθλους.

Σε μια κρίσιμη καμπή της συζήτησης κι ενώ υπήρχε μεγάλη ένταση το λόγο πήρε ο κ. Τσιριμπής που απ’ ότι φαίνεται είναι ο νέος Γενικός Αρχηγός ίσως και με καθήκοντα προπονητή. Ο κ. Τσιριμπής αφού φρόντισε να απαξιώσει την παρουσία των ΜΜΕ – με ευθύνη του Δ.Σ. – εξήγησε στους φιλάθλους «μιλώντας στη γλώσσα τους» ότι στο εξής αυτός θα έχει όλη την ευθύνη έτσι ώστε η ομάδα και να εμφανίζεται όπως πρέπει και να μην πέσει κατηγορία. Μεγάλη μερίδα των φιλάθλων έμεινε ικανοποιημένη από την τοποθέτηση του κ. Τσιριμπή ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ πήρε στις πλάτες του ότι αφορά στο αθλητικό και αγωνιστικό μέρος.

Πολλές φορές τόνισε ότι εγγυάται καλύτερη πορεία της ομάδας αποσυνδέοντας εμμέσως τα διοικητικά από τα αγωνιστικά, κάτι παρακινδευμένο, όταν όλοι γνωρίζουν ότι η ΠΑΕ έχει ανοικτά ζητήματα. Μέχρι τώρα απ’ ότι άφησαν να εννοηθεί τα μέλη του ΔΣ το πρόβλημα δεν οφείλεται στη διοίκηση – παρ΄όλο που υπήρχαν παραιτήσεις – αλλά στο αγωνιστικό μέρος (προπονητής). Οι φίλαθλοι περιμένουν να δουν αν τώρα όλα θα διορθωθούν.

Αξιοπερίεργη ήταν η αναφορά του Παναγιώτη Τσιριμπή για το μέλλον της ομάδας όταν ρώτησε τους φιλάθλους: «Δηλαδή αν η ομάδα πέσει κατηγορία πρέπει να διαλυθεί..;».

Δείτε την συζήτηση από την κάμερα του notospress.gr χωρίς μοντάζ