ΣΠΑΡΤΗ. Tην Παρασκευή 1 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σπάρτης οι επικεφαλής των παρατάξεων Ενωτική Δημοτική Κίνηση Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης και ΑΝΑΣΑ Παναγιώτης Κουμουνδούρος, σε συνέντευξη τύπου παρουσίασαν την κοινή πρότασή τους για συνεργασία και συμπόρευση στις Δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019.
Όπως διεφάνη πρόκειται για συνεργασία κυρίως σε επίπεδο αρχών και προγραμμάτων.
Επικεφαλής της νέας αυτής πρότασης θα είναι ο σημερινός δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης. Στόχος της κίνησης αυτής είναι η εκλογή στον Δήμο, ει δυνατόν από την πρώτη Κυριακή.
Στα πλαίσια της κοινής εμφάνισης και τοποθέτησης στην αίθουσα της συνεντεύξεως έδωσαν το παρόν στελέχη τόσο της παράταξης Βαλιώτη όσο και της Νομαρχιακής του Σύριζα Λακωνίας.
Η συγκεκριμένη αυτοδιοικητική πρόταση, όπως ανέφεραν, απευθύνεται σε όλους τους δημότες και τις ομάδες του Δήμου Σπάρτης που θέλουν να προσφέρουν για μια πόλη ανθρώπινη, με έμφαση στο Περιβάλλον, την Τουριστική ανάπτυξη, κ.α.
Ο κ. Βαλιώτης θύμισε ότι η Παράταξή του είναι αυτή που υιοθέτησε τις λαϊκές συνελεύσεις ενώ ο κ Κουμουνδούρος ανέφερε ότι η ΑΝΑΣΑ ήρθε για να ανατρέψει το Δημαρχοκεντρικό μοντέλο αυτοδιοίκησης.
Η συγκεκριμένη κίνηση θα αποδεχθεί οποιαδήποτε ομάδα πολιτών ταυτίζεται με τις αρχές και προτεραιότητες που έχουν τεθεί εκτός από πολίτες ξενοφοβικούς, ρατσιστές και φασίστες όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος.