Έχει η Πελοπόννησος κόμμα..;02-03-2019 22:37   

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Αναζητώντας κανείς τις καταβολές του παλαιοκομματισμού θα προσκρούσει πάνω στον προμαχώνα του, που χρόνια τώρα συντηρείται ευλαβικά και διαφυλάσσεται επίμονα.
Ένας κόσμος που αριθμητικά είναι ισχνή μειοψηφία αλλά έχει κάνει καριέρα γύρω από τη κάθετη διασύνδεση των κέντρων εξουσίας με την ελληνική περιφέρεια.
Πολιτικοί, Πολιτευτές, Κομματάρχες, Εκδότες, Δημοσιογράφοι, υπηρετούν αυτή την στρατηγική που έχει ως πρώτο μέλημα και καθήκον να μην επιτρέψει την αυτονομία, την αυτοτέλεια και αν θέλετε την αυτορρύθμιση της ελληνικής περιφέρειας.
Στην Πελοπόννησο προφανώς λόγω ύπνωσης από τη μία και αφύπνισης από την άλλη προέκυψε το φαινόμενο Τατούλη. Με ολοφάνερες τις διαθέσεις και την στρατηγική η Πελοπόννησος να προχωρήσει όχι ως ουραγός ή εξάρτημα αλλά ως αυτοτελής ισχυρή οντότητα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των συγκρούσεων και των αντιπαραθέσεων βάζουν στόχο τον Τατούλη ως εμπνευστή και δημιουργό αυτής της Πελοποννήσου.
Κέντρα, πότε κομματικά, πότε εκδοτικά κτυπούν την αντίληψη Τατούλη αφενός γιατί δεν την αποδέχονται και αφετέρου γιατί αποτελεί απειλή στο σύστημα που θέλει ένα μόνον κέντρο αποφάσεων, εξουσίας και ισχύος. Απειλή γιατί ξέρει πως λειτουργούν και μπορεί είτε να διαπραγματεύεται είτε να συγκρούεται.
Αυτό το κέντρο λοιπόν φροντίζει να αναδεικνύει τον αντίπαλο ως τον ένοχο για κάθε τι που συμβαίνει ή δεν συμβαίνει στον τόπο μέσω των διαύλων που συντηρεί επιμελώς. Διαύλων που συχνά παθιάζονται θεωρώντας ότι είναι ιδεολόγοι της ελευθερίας χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι είναι εντολοδόχοι της συναλλαγής.

Σε μια εποχή όπου η αφαιρετική λογική έχει ενσκήψει στην επικοινωνία και η απλούστευση έχει παραγκωνίσει τον στοχασμό και την ανάλυση, παρακολουθούμε στείρα επίθεση, καταιγιστικές βολές και ανεκδιήγητες μεθοδεύσεις.
Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο Πέτρος Τατούλης έχει δημιουργήσει το κέντρο δύναμης και διοίκησης που λέγεται Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ελάχιστοι περιφερειάρχες το έχουν κατορθώσει.
Αποτέλεσμα της εμμονής για την εξόντωση προσωπικότητας του Τατούλη είναι και η ανύπαρκτη αντιπρόταση για το παρόν και το μέλλον της Πελοποννήσου.
Αντί να αναπτύσσονται προγραμματικές θέσεις, αντί να παρακολουθούμε ρεαλιστικά αφηγήματα, αντί να συζητάμε για στρατηγικές έργων και ανάπτυξης, βλέπουμε στυγνές και προσωπικές επιθέσεις.

Όποιος ισχυριστεί ότι ο Τατούλης δεν έχει κάνει λάθη θα είναι προκατειλημμένος ή κακοπροαίρετος παρατηρητής. Όποιος δεν βλέπει ότι ο Τατούλης είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει την δική του περίμετρο ασφαλείας είναι μύωψ.
Ωστόσο το να μηδενίζεται το οικοδόμημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η ανάκαμψή της από την καχεξία της «δεδομένης» και να καθιερώνονται όροι παλαιοκομματικής αντιπαράθεσης όχι μόνον δεν ωφελεί τον τόπο αλλά υπονομεύει ακόμα και αυτή την ευκαιρία ο πολίτης της Πελοποννήσου να κρίνει και να αποφασίσει το καλύτερο για τον τόπο του.
Αυτό το κλίμα θα ενταθεί, με λάθος στόχευση και λάθος τρόπο, προς όφελος τελικά του Πέτρου Τατούλη. Λάθος γιατί χρησιμοποιεί δίαυλους που έστησε μέσα στο χρόνο ο Παλαιοκομματιμσός και ο Κυβερνητισμός και όχι η αγορά και η κοινωνία της Πελοποννήσου. Δυστυχώς παλαιοί και νέοι εκπρόσωποι της πολιτικής εξουσίας θα κλιμακώσουν την πόλωση και θα επιχειρήσουν με εκβιασμούς και διλλήματα να εγκλωβίσουν τον πολίτη της Πελοποννήσου ώστε να προσέλθει στην κάλπη ως κομματικός ψηφοφόρος και όχι ως πολίτης ενός τόπου που μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί μακριά και πέρα από το πολιτικό διευθυντήριο που όσες εναλλαγές και αν έδειξε τελικά έφερε, τη χώρα και την κοινωνία στην σημερινή δραματική θέση. Η πολιτική ως διαδικασία στοχασμού και πράξης είναι σοφή και αναγκαία. Άλλο όμως πολιτική φιλοσοφία και άλλο πολιτικός κομματισμός.
Το κέντρο εξουσίας θέλει τον ψηφοφόρο να προσέλθη στο παραβάν με την εντύπωση ότι όποιος διαχειρίζεται εξουσία είναι απέναντι του.

Αυτό όμως που θα μείνει στην εκλογική ιστορία της Πελοποννήσσου είναι ότι ζούμε την εποχή που όλος ο κομματικός κοτσαμπασισμός ενώθηκε έναντι εκείνου που τόλμησε να δημιουργήσει, τρόπον τινά, το κόμμα της Πελοποννήσου.
Το αν και κατά πόσο το κατάφερε θα αποδειχθεί το βράδυ των εκλογών.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ