ΣΠΑΡΤΗ. Με κοινή ανακοίνωση τους δύο δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Σπάρτης κάνουν γνωστή την συνεργασία τους στις εκλογές του Μαϊου. Συγκεκριμένα αναφέρουν:
«Tην Παρασκευή 1η Μαρτίου και ώρα 13.30μμ, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης, Δημάρχου Σπάρτης κου Βαγγέλη Βαλιώτη, και του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΝΑΣΑ», κου Παναγιώτη Κουμουνδούρου.
Σκοπός της κοινής συνέντευξης τύπου είναι η ανακοίνωση της κοινής καθόδου των δύο παρατάξεων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου, στα πλαίσια της εκπεφρασμένης διεύρυνσης και ανανέωσης της παράταξής μας και της στρατηγικής συνεργασίας και συναίνεσης, που ακολουθούμε για το καλό του Δήμου και των πολιτών του. Για ένα Δήμο σύγχρονο, ευέλικτο, αντάξιο της ιστορίας και των δημοτών του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ερώτηση του notospress.gr στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δημήτρη Αποστολάκο για το θέμα ο κ. Αποστολάκος απάντησε ότι δεν γνωρίζει το θέμα, δεν έχει άποψη και δεν απαντά σε κάτι που δεν γνωρίζει. Παρέπεμψε σε παλαιότερη συνάντηση της Παράταξης όπου δεν είχε τεθεί θέμα συνεργασίας με τον Σύριζα. Είναι άξιο προσοχής το γεγονός ότι το Νο2 της Δημοτικής Αρχής και δεξί χέρι του Δημάρχου Βαλιώτη δεν έιχε ιδέα για μια τέτοια καταλυτική απόφαση συνεργασίας.