Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Πριν περίπου μία εβδομάδα Τούρκοι ψαράδες παραβίασαν σύμφωνα με τις ρουμανικές αρχές τα χωρικά της ύδατα και αφού με σήματα, τους διέταξε η ρουμανική ακτοφυλακή να αποχωρήσουν από τα χωρικά της ύδατα, εφόσον αρνήθηκαν άνοιξαν πυρ κατά αυτών.
Μάλιστα δεν βάραγαν στο γάμο του καραγκιόζη βρήκανε και στόχο καθώς τους τραυμάτισαν.

Βλέποντας αυτό το οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι Τούρκοι ψαράδες καμάρωσα την αποφασιστικότητα τον Ρουμάνων.Και φυσικά δεν συγκρίνω το Ναυτικό έμψυχο δυναμικό της Ρουμανίας με το δικό μας, αλλά μιλώ για την αποφασιστικότητα των υψηλά προϊσταμένων τους. Αυτή προφανώς έχουν δώσει εντολές για τέτοια αντίδραση σε τέτοια περιστατικά.Με μία τέτοια αποφασιστικότητα προφανώς οι ίδιοι οι ψαράδες δεν θα πάνε να ψαρέψουν εκεί ούτε βέβαια και συνάδελφοί τους για να μην έχουν την ίδια αντιμετώπιση ,αυτό όμως είναι το έλασσον.Το μείζον είναι το μήνυμα που στέλνουν στην τουρκική κυβέρνηση και στον πρόεδρο του ταγίπ Ερντογάν,πως τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές και θα έχουν τέτοιας αντιμετώπισης. Έτσι αποφεύγουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα όπως έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα. Αν για παράδειγμα με την πρώτη παραβίαση του εναέριου μας χώρου μας είχαμε καταρρίψει το αεροπλάνο δεν θα είχαμε κάθε μέρα μπαράζ παραβιάσεων. Υποχωρητικότητα με τέτοιους γειτόνους δεν λαμβάνεται από αυτούς σαν υπομονή και κίνηση καλής θελήσεως, αλλά σαν αδυναμία.

Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν από το ήθος των ρουμάνων για να μειωθούν τα περιστατικά κάθε είδους παραβίασης των συνόρων μας.

ΥΓ.το δε συγκεκριμένο πρόβλημα της παράνομης αλιείας δεν είναι καθόλου απλό όπως θα πει κάποιος που διαβάζει το άρθρο: Ε κάτι έγινε να πιάσουν λίγα ψαράκια και οι άλλοι; Εμείς από τον καναπέ μας καλά τα σκεφτόμαστε αυτά ,τους ακρίτες στα νησιά μας που ζουν από αυτά τα ψαράκια τα οποία στην ουσία τα κλέβουν οι γείτονές μας τους ρωτήσαμε; Και να μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες ακρίτες φυλάνε Θερμοπύλες...

* Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr