ΣΠΑΡΤΗ. Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λακεδαιμονίων, πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στην Αθήνα, εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του ιστορικού Συνδέσμου και για τη βράβευση διακεκριμένων Λακεδαιμονίων Φοιτητών, νέων Επιστημόνων και Συγγραφέων.

Στην εκδήλωση, για την οποία πρωτίστως και αρμοδίως, θα ενημερώσει τους Λάκωνες το Δ.Σ. του Συνδέσμου, παρέστησαν εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων και πλήθος Λακεδαιμονίων της Αττικής.

Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής «Η Ταϋγέτη» αποδεχόμενος την ευγενική και τιμητική πρόσκληση του Δ.Σ. του Συνδέσμου των εν Αττική Λακεδαιμονίων και του ακούραστου προέδρου του κ. Δημήτρη Καστάνη, ανέλαβε την καλλιτεχνική ευθύνη της εκδήλωσης.

Με την παρουσία και συμμετοχή της Μικτής Τετράφωνης Χορωδίας και της Μαντολινάτας της «Ταϋγέτης» οι προσκεκλημένοι αναγνώρισαν και αξιοποίησαν την, ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα και την μουσική πανδαισία που πλημμύρισε, κατά γενική ομολογία, τις ευρύχωρες αίθουσες του κλασικού και φιλόξενου «Μεγάλη Βρετανία».

Συγκεκριμένα, τα σύνολα της «Ταϋγέτης» παρουσίασαν αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Μουζάκη με τη συμμετοχή του βετεράνου κορνετίστα κ. Σούλη Σακκέτα και του σαξοφωνίστα κ. Σπύρου Οικονομάκη υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της μαέστρου κ. Φωτεινής Δημάκου Σακκέτα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο απο την μαέστρο, με εναρκτήριο τραγούδι, λόγω της περίστασης, τον «Ευρώτα» και με καταληκτικές μελωδίες σημαντικών ελλήνων συνθετών και μουσουργών, ήταν αυτό που τελικά συνεπήρε τους προσκεκλημένους και ξύπνησε αυθεντικά συναισθήματα για τον τόπο καταγωγής τους.

Στο δεύτερο μέρος κράτησε στο κοινό μουσική συντροφιά ο καταξιωμένος Σπαρτιάτης καλλιτέχνης και πρώην πρόεδρος του συλλόγου της «Ταϋγέτης» κ. Νίκος Ψυχογιός που πέρα από την ξεχωριστή ερμηνεία του συνόδευε στο πιάνο την Τετράφωνη Χορωδία της «Ταυγέτης».

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή του Συλλόγου μας ήταν εφικτή με την στήριξη της 50μελούς περίπου αποστολής απο την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα η οποία ήταν παρούσα. Την αποστολή συνόδευσαν στην Αθήνα και δεκάδες Φίλοι – Μέλη του Συλλόγου όπως η κ. Τασία Κανελλοπούλου κ.α.

Σε ανάμνηση της συνεργασίας Συνδέσμου – Συλλόγου ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «Ταϋγέτης» κ. Κώστας Κοτσώνης, εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών και την μαέστρο, προσέφερε ακριβή αντίγραφα των αρχαίων «Κυπέλλων του Βαφειού», για να κοσμήσουν την προθήκη του Συνδέσμου των εν Αττική Λακεδαιμονίων, έλαβε δε αντίδωρο την έκδοση με την πολυετή ιστορία του Συνδέσμου.

Το Δ.Σ., τα μέλη και η μαέστρος εκφράζουν θερμές ευχαριστίες για τη φιλοξενία της αποστολής και επιβεβαιώνουν ότι θα είναι πάντα στη διάθεση των φορέων εκείνων που αναδεικνύουν τα ιδεώδη της αρχαίας αλλά και νεότερης Σπάρτης, τις αρχές και τις παραδόσεις μας και συμβάλουν στη ουσιαστική σύσφιξη των σχέσεων