Απαραίτητη προϋπόθεση η έμπρακτη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού…

ΣΠΑΡΤΗ. «Ένα κορυφαίο Μουσειακό Ίδρυμα ξεκινάει να προχωρεί στη Λακωνία» είπε ο βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης αναφερόμενος στο νέο Μουσείο της Σπάρτης. Με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού, ο βουλευτής Λακωνίας αναφέρθηκε στις διαδικασίες κατασκευής του Νέου Μουσείου, ζητώντας τη συνδρομή της Πολιτείας όσον αφορά τη χρηματοδότηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής του μελέτης κι επισημαίνοντας ότι χρειάζεται και κεντρική στήριξη.

Όπως έγινε γνωστό, προ ημέρων, σε συνέντευξη της Αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας κ. Τζανετέα σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με μεγάλη συμμετοχή, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, «δικαιωμένη για τις επιλογές της με μια ολοκληρωμένη μελέτη στα χέρια θα προχωρήσει στο έργο».

Ο βουλευτής Λακωνίας Θ. Δαβάκης αξιοποιώντας την ευκαιρία έφερε το θέμα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τον Πολιτισμό. «Το νέο Μουσείο της Σπάρτης ξεκινά με παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου» είπε και ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα την πρόταση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λακωνίας για τη δημιουργία ενός place branding στη Σπάρτη, που αφορά την ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων με επίκεντρο το υπό δημιουργία αρχαιολογικό Μουσείο. Η πρόταση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λακωνίας έγινε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και είναι σημαντικό να στηριχθεί οικονομικά από την Πολιτεία, ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Δαβάκης.

Στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για την ανυπαρξία ουσιαστικού έργου στον τομέα του πολιτισμού, γεγονός που φαίνεται σε όλα τα επίπεδα της πολιτιστικής πολιτικής.