Η Πελοπόννησος βρίσκεται στην 5η θέση των κορυφαίων οκτώ προορισμών του κόσμου σύμφωνα με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Virtuoso που εξειδικεύεται σε τουριστικά πακέτα πολυτελείας για τους πελάτες του.
Στο κείμενο που φιλοξενεί το πρακτορείο και το οποίο προωθεί στους πελάτες του παγκοσμίως η Πελοπόννησος περιγράφεται ως περιοχή που έχει ελαιοτριβεία, παραλίες, και τοποθεσίες που προστατεύονται από την ΟΥΝΕΣΚΟ και βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό τμήμα της νότιας Ελλάδας.

Χαρακτηριστικά το άρθρο σημειώνει ότι «η Ελλάδα ανταγωνίζεται την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, προσεγγίζοντας τουρίστες που έχουν επισκεφτεί και στο παρελθόν την χώρα».

Στην Πελοπόννησο περισσότερο γνωστή είναι η αρχαία πόλη της Ολυμπίας αναφέρει η Virtuoso, αλλά οι τουρίστες μπορούν να κάνουν σε όλη την επικράτεια της πεζοπορίες ανάμεσα σε φαράγγια, ποδήλατο γύρω από τα ελαιοτριβεία, μαθήματα μαγειρικής με τις ντόπιες Ελληνίδες «γιαγιάδες», που φημίζονται για τις συνταγές τους.
Αν κάποιος μάλιστα βρεθεί στην Ελλάδα για δέκα ημέρες, απαιτούμενο είναι εκτός από τη διαμονή του σε ελληνικό νησί, να διαμείνει και στην Πελοπόννησο σε ένα δωμάτιο πολυτελείας από τα υπέροχα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε όλες τις πόλεις της και θεωρούνται μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη.