ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Eπιδόσεις, στοιχεία και συμπεράσματα καθιστούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου έναν από τους ισχυρότερους «παίκτες» στον Τουρισμό και οι σχετικές εικόνες κάνουν το γύρω της Ελλάδας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τιμήθηκε στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη ως η περιοχή με τις υψηλότερες επιδόσεις στον τουρισμό, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στη διάρκεια απονομής των βραβείων Greek Hospitality Awards 2019. Το βραβείο παρέδωσε στον κ. Τατούλη η Βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Τουρισμού (2012-2015) κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατά την παρουσίαση του βραβείου έγιναν ενδιαφέρουσες αναφορές: «Είναι εντυπωσιακό το νούμερο για αύξηση της συνδεσιμότητας του αεροδρομίου της Καλαμάτας μεγαλύτερη από 1700%. Βραβεύουμε σήμερα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για την αφοσίωση του από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του στην Πελοπόννησο στις συνδυασμένες ενέργειες που έφεραν σημαντική τουριστική ανάπτυξη στην Περιφέρεια του, ενώ αντιμετώπισε με επιτυχία την οικονομική κρίση, με πρόσφατη την ίδρυση Τράπεζας, ενώ αντιμετώπισε και την μιζέρια με ανάληψη πρωτοβουλιών και επένδυση στην εξωστρέφεια.»
Το βραβείο που έλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο κ. Πέτρος Τατούλης είναι το Best Greek Hospitality Region για τις υψηλές αποδόσεις των συνδυασμένων στρατηγικών που εφαρμόστηκαν στον τουρισμό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα εκρηκτικά αποτελέσματα αφίξεων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.
Έκρηξη στην οικονομία της Πελοποννήσου.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαιώνουν την συλλογική και στοχευμένη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον τομέα του τουρισμού από το 2011. Οι εισπράξεις που εμφάνισε η Πελοπόννησος σε σχέση με το 2017 ξεπέρασαν το 36,7% σε αύξηση, αποτελώντας την 3η μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο χώρας. Αύξηση η οποία υπολογίζεται σε περισσότερα απο 100 εκατ. ευρώ για την Πελοποννησιακή οικονομία σε σχέση με πέρυσι. Την 3η μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο χώρας σε σχέση με το 2017 είχε επίσης και στον τομέα των διανυκτερεύσεων όπου έφθασε το 28,93% και 1.290.400 περισσότερες διανυκτερεύσεις σε σχέση με πέρυσι. Τέλος η Περιφέρεια Πελοποννήσου εμφάνισε την 4η μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο επισκέψεων αγγίζοντας το 21,81%.

Η ίδια θετική εικόνα για το 2018 επιβεβαιώνεται και από την κίνηση του Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο» όπου η συνολική κίνηση επιβατών ξεπερνά τις 291.797 επιβάτες και αύξηση 4,7% στις πτήσεις εξωτερικού σε σχέση με πέρυσι. Η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής το 2011 να συνεργαστεί με αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού και να τις προσελκύσει στην Πελοπόννησο, προκάλεσε μια σειρά ετήσιων αυξήσεων η οποία αγγίζει το 1.843% σε σχέση με το την προηγούμενη δεκαετία.

Όλες αυτές οι επιδόσεις που σημειώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι οποίες επιδρούν δυναμικά, ψυχολογικά και πολλαπλασιαστικά ήταν φυσικό να δημιουργήσουν κλίμα αισιοδοξίας και να απελευθερώσουν τις πραγματικές και ειλικρινείς σχέσεις των ανθρώπων που εργάζονται για τον Τουρισμό από κάθε μετερίζι. Ο θερμός εναγκαλισμός της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Πέτρο Τατούλη ήταν το επιστέγασμα.