ΛΑΚΩΝΙΑ. Χρονιά πολλαπλών εκλογών είναι το 2019 και φυσικό επόμενο ο καταιγισμός από τους εκφέροντας πολιτικό λόγο και τους περιοδεύοντες πολιτικούς κάθε βαθμίδας. Στη Λακωνία πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σημειώνει η αναμέτρηση στις εθνικές εκλογές όπου είναι πραγματικά αμφίρροπη η κατάσταση, με την Χρυσή Αυγή, τη Δη.Συ. και τον Σύριζα να διεκδικούν τις δύο από τις τρείς έδρες. Αν μάλιστα τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων αποτυπωθούν και στην κάλπη τότε η Ν.Δ. θα αναδειχθεί σε δύο έδρες με τους τρείς προαναφερόμενους να παλεύουν για την τρίτη έδρα της Λακωνίας.

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί η απουσία του Συνδέσμου της Χρυσής Αυγής στην εκλογική περιφέρεια που έχει κατακτήσει τα υψηλότερα ποσοστά ανά την επικράτεια και μάλιστα σε συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Όσο εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Χρυσής Αυγής μέχρι το 2017 τόσο αξιοπρόσεκτη είναι σήμερα η παντελής απουσία της.

Μάλιστα την στιγμή που σοβαρά προβλήματα όπως η λαθρομετανάστευση, η παραβατικότητα και ο δυσανάλογη αύξηση των Ρομά, η φτώχεια, επισυμβαίνουν στη Λακωνία, ο Σύνδεσμος της Χρυσής Αυγής είναι ο μεγάλος απών. Η ακροδεξιά σιωπά μπροστά σε προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια η Χ.Α. δεν έχει οργανώσει σχεδόν καμία πολιτική συγκέντρωση - εκδήλωση στη Λακωνία, ούτε κλιμάκια βουλευτών και στελεχών της επισκέπτονται τις πόλεις και χωριά, όπως έκαναν κάποτε. Αντί όπως θα ήταν αναμενόμενο η Χ.Α. να αυξήσει το ρυθμό και τον βαθμό παρέμβασης φαίνεται να έχει αποσυρθεί, να έχει βουβαθεί και να αδιαφορεί για το 13% των Λακώνων που την εμπιστεύτηκαν, δίνοντας της το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό στη χώρα.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο εκκωφαντικό κενό της Χρυσής Αυγής δημιουργούνται οι συνθήκες για οργάνωση σχημάτων όπως π.χ. του Σώρα ή για «λεηλάτηση» των ψηφοφόρων της από άλλους χώρους και πρόσωπα.

Η απραξία και απουσία της Χ.Α. από τη Λακωνία είναι ο λόγος που δεν συμπεριλαμβάνεται στο πολιτικό ρεπορτάζ και όχι ο αποκλεισμός της.

Το notospress.gr στην προσπάθεια να καταγράψει τι ακριβώς συμβαίνει στην Ακροδεξιά της Λακωνίας ζήτησε από 4 πρόσωπα του χώρου την άποψή τους.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Σπάρτης της Χ.Α. κ. Χρήστος Κατράκης απαντώντας στο notospress.gr ανέφερε ότι πράγματι ο Σύνδεσμος σημειώνει ηχηρή απουσία στη Λακωνία. Έχει πρόταση στο εθνικό και περιφερειακό ψηφοδέλτιο αλλά όχι και στους δήμους. Η έλλειψη παρέμβασης και παρουσίας είναι εμφανής και δικαιολογημένη η ανησυχία του κόσμου της Λακωνίας που προσβλέπει στην Χ.Α..

Ο υποψήφιος της Χ.Α. σε εθνικές και περιφερειακές εκλογές κ. Γιώργος Δημακόγιαννης δήλωσε στο n.p. ότι «το πατριωτικό, εθνικιστικό κίνημα σε όλη την Ελλάδα γιγαντώνεται έχοντας πανικοβάλει τους εθνομηδενιστές του συνταγματικού τόξου, όλων των κομμάτων της παρακμής και η Λακωνία θα είναι για μια ακόμα φορά η αιχμή του δόρατος, εναντίον όλων». Στο εύλογο ερώτημα του n.p. αν ο κ. Δημακόγιαννης θα είναι υποψήφιος βουλευτής της Χ.Α. μας παρέπεμψε στις αποφάσεις της ηγεσίας που προφανώς θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ο πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας, ιατρός κ. Γιώργος Λουκάκος, δήλωσε: «Έχουμε ταχθεί σε τάξεις μάχης. Εμείς θα συμμετέχουμε ενεργά στις αυριανές φάλαγγες της νικηφόρας προέλασης. Ξέρουμε ότι τα όνειρά μας είναι ο χειρότερος εφιάλτης τους. Έχουμε τη δύναμη να τα πραγματοποιήσουμε. Τη δύναμη της οργής απέναντι σε αυτούς που θέλουν να μας κάνουν σκλάβους. Έχουμε όραμα. Το όραμα να ζήσουμε ελεύθεροι σε μια Ελλάδα υπερήφανη. Σαν Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας συμπαραταχθήκαμε με το Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή, που εκφράζει τον Εθνικισμό και αγωνίζεται ασυμβίβαστα παρά τον αποκλεισμό, τις διώξεις, τις φυλακίσεις και τις δολοφονίες. Θα αγωνιστούμε μαζί και στη Λακωνία μέχρι την τελική νίκη».

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε και με τον πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης Γυθείου της Χ.Α. κ Βασίλη Μπουτεράκο αλλά δεν εστάθη δυνατή η συνομιλία μας, αν και θα ήταν πολύ χρήσιμο δεδομένου ότι η Τ.Ο. Γυθείου έχει διακριθεί στο παρελθόν για την δραστηριότητά και τη συμμετοχή της σε θέματα που αφορούν τους πολίτες της περιοχής.

Εν αναμονή λοιπόν της αφύπνισης της Χρυσής Αυγής, στο Νόμο που έχει απήχηση, αφού τα στελέχη της στη Λακωνία δηλώνουν παρόντα και απομένει πλέον η άνωθεν απόφαση για ενεργοποίηση, το συντομότερο δυνατόν, όπως σημειώνουν και άλλα μικρά και μεσαία στελέχη των οργανώσεων.

Φωτογραφίες αρχείου