Ψήφισμα - Καταγγελία του Δ.Σ. Σπάρτης για κακή λειτουργία ΕΛΓΑ19-02-2019 20:28   

ΣΠΑΡΤΗ. Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σπάρτης στη συνεδρίαση της 11ης Φεβρουαρίου 2019 συζήτησε το ψήφισμα για συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών που κατατέθηκε  στο προεδρείο από τον Δ.Σ.  Λεβεντάκη Δημήτριο επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»  και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
Εκφράζει την  συμπαράστασή του  στο δίκαιο αγώνα των αγροτών  και ζητά να κινηθεί γρήγορα ο ΕΛΓΑ   για να δοθούν άμεσα  οι αποζημιώσεις στους πληγέντες  από τα έντονα καιρικά φαινόμενα  και τις σοβαρές καταστροφές   παραγωγούς του δήμου μας. Δεν είναι δυνατόν  να στέλνει ο ΕΛΓΑ  γεωπόνους  μετά  3 μήνες  για διαπίστωση καταστροφής  φυτικής και  ζωικής  παραγωγής.
Συντάσσεται  με τα αιτήματα  του αγροτικού κόσμου   που είναι τα εξής:
•    Μείωση  του κόστους παραγωγής , με αφορολόγητο   πετρέλαιο,  δραστική μείωση  της τιμής του αγροτικού  ρεύματος κ.α.

•    Αναπλήρωση  του εισοδήματος  που χάθηκε  λόγω των μεγάλων ζημιών  στην παραγωγή (ελιές –λάδι)  που οι παραγωγοί έχασαν  συνολικά 500 εκατ. Ευρώ κ.α.

•    Αλλαγή του κανονισμού   του ΕΛΓΑ  και χρηματοδότησή του  από το κράτος , ώστε να πληρώνονται  αποζημιώσεις  για το σύνολο των ζημιών  , χωρίς καθυστερήσεις.

•    Μη μείωση του αφορολόγητου  που κατέκτησαν  οι αγρότες  στα μπλόκα, φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα  χωρίς τεκμήρια διαβίωσης . Να μην εφαρμοστεί  από 1/1/2019  το τέλος επιτηδεύματος  στους αγρότες, που είχε αναβληθεί  για μια 5ετία  κάτω από την πίεση  των μπλόκων.

•    Μείωση  των ασφαλιστικών εισφορών  στον ΕΦΚΑ και αποσύνδεσή τους  από το κατώτατο  εργατικό ημερομίσθιο.

•    Κατάργηση  των «αγροτοδικείων» , με νομοθετική ρύθμιση  στη Βουλή.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ