Γράφει ο Παντελής Αναστασόπουλος*

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, «περίοδο καμπή» για το μέλλον της Ελλάδος θα την χαρακτήριζα, η χώρα μας είχε τη μέγιστη ατυχία να κυβερνάται από την χειρότερη μεταπολιτευτική κυβέρνηση και μια από τις χειρότερες – αν όχι τη χειρότερη- από καταβολής του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Μια κυβέρνηση τυχοδιωκτικής νοοτροπίας με μοναδικό της μέλημα να μη χάσει την εξουσία, ήταν εκ προοιμίου βέβαιο πως θα οδηγούσε την Ελλάδα στη καταστροφή της οικονομίας.
Δεν πρέπει να μας προκαλεί καμία εντύπωση πως χρειάστηκε μόλις ένα 6μηνο να διαλύσει πλήρως την ήδη κλονιζόμενη οικονομία της χώρας,

-Προκαλώντας της ζημιά άνω των 120 δισ. ευρώ

-Επέβαλε επιπλέον 9 δισ. ευρώ μέτρα λιτότητας -Οφείλει σε πολίτες και επιχειρήσεις περί τα 7 δισ. ευρώ

-Επεξέτεινε την επιτήρηση της χώρας από τους δανειστές μέχρι το 2060

-Εξαϋλωσε την παραγωγική σπονδυλική στήλη της χώρας τη μεσαία τάξη, ως απόροια των ταξικών της συμπλεγμάτων

-Και το χειρότερο και πλέον ντροπιαστικό, υποθήκευσε στους δανειστές τη δημόσια περιουσία - πλούτο για 99 έτη, συμπεριλαμβανομένων στην υποθήκη και μια σειρά αρχαιολογικών χώρων.

Aν αυτό το τελευταίο είναι το χειρότερο, δυστυχώς υπάρχουν και τα χείριστα και αυτά ακουμπάνε στα Εθνικά μας θέματα, που αποτέλεσαν, αποτελούν και θα αποτελούν τα συστατικά που μας κράτησαν εν ζωή ως έθνος επί πέντε χιλιάδες και πλέον, έτη. Στα πλαίσια του εθνομηδενισμού είδαμε, ήδη, τη Μακεδονία μας να ξεπουλιέται στους Σλάβους, τους Αλβανούς να μας κουνούν απειλητικά το δάκτυλο και να μας διασύρουν (βλέπε περίπτωση Κωνταντίνου Κατσίφα) και τους Τούρκους να φτάνουν να διεκδικούν ως δική τους «γαλάζια θάλασσα» (όπως την αποκαλούν ), το μισό Αιγαίο, την ΑΟΖ του Καστελόριζου και την μισή Κρήτη ακόμη!

Κι εκτός όλων αυτών, με το άνοιγμα των συνόρων και την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών, η εθνοτική και θρησκευτική αλλοίωση της Ελλάδος είναι σε πλήρη εξέλιξη, που με βάση τις στατιστικές, εάν συνεχισθεί αυτή κατάσταση, μετά από 50 χρόνια θα αποτελούμε μειονότητα στην ίδια μας την χώρα.

Τέλος στα πλαίσια της κατάλυσης των θεσμών, έχει βάλει στο στόχαστρο τη Δικαιοσύνη, τη μοναδική καταφυγή των αδικουμένων Ελλήνων, για να μπορέσει να ελέγξει κάθετα τις λειτουργίες του κράτους, που ήδη φροντίζει να το πακτώσει με στρατιές ‘’ημετέρων’’ αφισοκολλητών και Κομματικών εγκάθετων, επιβαρύνοντας την ήδη επιβαρυμένη οικονομία μας με 2 δισ. επί πλέον, που βγαίνουν εν είδη αγρίας φορολογίας απ’ ό,τι απέμενε στις τσέπες της τσακισμένης μεσαίας τάξης.

Aυτή η κυβέρνηση, που επένδυσε στο ψέμα και τον διχασμό για να αναρριχηθεί στην εξουσία, μπορεί να υφάρπαξε την ψήφο των πλέον κτυπημένων από την κρίση Ελλήνων και από την μερίδα εκείνη του λαού, που εύπιστος και αδαής μπορεί να δεχθεί την οποιαδήποτε ουτοπική υπόσχεση, αρκεί να ικανοποιεί το θυμικό του. Αυτή η κυβέρνηση λοιπόν κάνει τώρα κάτι πολλαπλά χειρότερο εξ όσων απαράδεκτων έχει κάνει μέχρι σήμερα, με το να μην παρέχει το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα στους Έλληνες του εξωτερικού, που αποδεδειγμένα αποτελούν το πιο υγιές και σκεπτόμενο κομμάτι του Ελληνισμού, να ψηφίζουν.

Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι όλες οι κυβερνήσεις έως σήμερα έχουν κάνει το ίδιο έγκλημα για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Κι όλα αυτά, όταν στις άλλες δημοκρατικές χώρες οι στο εξωτερικό ευρισκόμενοι πολίτες τους ψηφίζουν κανονικά. Εάν σκεφθούμε, ότι:
- Σε χώρες όπως η Μολδαβία οι ομογενείς τους έχουν το δικαίωμα ψήφου καθόσον αφορά τις Μολδαβικές Εκλογές και πως
- Στην Ελλάδα παρέχεται το δικαίωμα ψήφου, με τις αθρόες νόμιμες και παράνομες Ελληνοποιήσεις, σε πρώην νομότυπους αλλά και παράτυπους μετανάστες,
- Και πως την ίδια στιγμή η ίδια Ελλάδα είναι αυτή που αρνείται το δικαίωμα της ψήφου στους Ελληνες ομογενείς, άρνηση που πηγάζει από το γεγονός ότι οι Έλληνες του εξωτερικού δεν είναι «πρόβατα» ώστε να χειραγωγούνται, αλλά άτομα με ικανότητες, μόρφωση και επαγγελματικές επιτυχίες.

Έτσι, η στέρηση του δικαιώματος ψήφου στους ομογενείς μας, τους ανθρώπους που τιμούν το όνομα της πατρίδας μας στην αλλοδαπή, δεν είναι παρά μια ακόμη πισώπλατη μαχαιριά στην πλάτη του Έθνους μας. Με γνώμονα τα ως άνω, καλώ όλους τους Έλληνες του εξωτερικού, όλα αυτά σπουδαία μυαλά που βγήκαν από την χώρα και προόδευσαν στις επιστήμες, στην επιχειρηματικότητα, στις τέχνες να συσπειρωθούμε γιατί μόνο οι ομογενείς μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από το τέλμα κι επιτέλους, πρέπει να το καταλάβουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις, πως οι Ελληνες του εξωτερικού είναι η μόνη λύση για τη σωτηρία της πατρίδας μας.


• Εκπρόσωπος του National Hellenic Student Association of America στην Αθήνα και μέλος του ΔΣ του Παναθηναϊκού.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr