ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ανοικτή πρόσκληση απευθύνουν οι Αλεξανδρής Σαράντος , Πετράκος Θανάσης και Χρυσαδάκος Σταύρος στους πολίτες της Πελοποννήσου προκειμένου να θέσουν σε κίνηση ολόκληρη την κοινωνία με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πληττόμενων πολιτών.
Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Πολίτες της Πελοποννήσου

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα συμπόρευσης και συνεργασίας σε όλους τους ενεργούς και αγωνιζόμενους πολίτες με τους οποίους συναντηθήκαμε σε κοινές πρωτοβουλίες και αγώνες αυτά τα εννέα σκληρά χρόνια αλλά και σε όλες τις αυτοδιοικητικές, κοινωνικές και κινηματικές συλλογικότητες που είτε συνεργαστήκαμε είτε συμπαραταχθήκαμε και μοιραζόμαστε ανησυχίες και αγωνίες για το μέλλον του τόπου μας και των συμπατριωτών μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και συνεργασίας σε όλους με τους οποίους συναντηθήκαμε

-στους αγώνες που αναπτύχθηκαν, για μια βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας, για την υλοποίηση έργων και υποδομών που έχει ανάγκη η Πελοπόννησος και οι άνθρωποι της, για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, για την προστασία και ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων, για την προστασία της δημόσιας περιουσίας, για την προστασία της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, για τη δημοκρατία και τη συλλογική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

-Στις πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στην παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιωτικά συμφέροντα, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα του Ενεργειακού Κέντρου της Μεγαλόπολης, ενάντια στη μετατροπή της Πελοποννήσου σε Ειδική Οικονομική Ζώνη και αποικία του Φούχτελ.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και συνεργασίας ώστε να υπάρξει μια δημοκρατική προοδευτική ανατροπή, για να μην υποστεί περαιτέρω η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι πολίτες της τις συνέπειες των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών πολιτικών από τις υποταγμένες κυβερνήσεις , την Ε.Ε. και τις πολιτικές διαχείρισης της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη.

Με την πρόσκληση μας αυτή θεωρούμε αναγκαία στην σημερινή κοινωνικοπολιτική συγκυρία τη δημιουργία ενός Μετώπου Αντίστασης.
• Στις συνεχιζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που ισοπεδώνουν την κοινωνία και την αυτοδιοίκηση.
• Στη μόνιμη επιτροπεία, κηδεμονία και αυστηρή επιτήρηση που θα ασκείται για δεκάδες χρόνια στη χώρα μας ακόμα και στην λεγόμενη μετά μνημονιακή εποχή.
Διεκδικούμε την ανατροπή όλων αυτών στη βάση ενός εντελώς διαφορετικού άλλου αυτοδιοικητικού-πολιτικού σχεδίου.

Η πρωτοβουλία μας δεν αφορά στη δημιουργία μιας ακόμα αυτοδιοικητικής παράταξης ή μόνο την εκλογική μας καταγραφή.

Επιδίωξή μας είναι να θέσουμε σε κίνηση ολόκληρη την κοινωνία με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πληττόμενων πολιτών.

Στόχος μας είναι η υπεράσπιση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ως θεσμού που υπερασπίζεται το περιβάλλον, τον πολιτισμό, και την ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των εχόντων.

Επιδιώκουμε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να έχει ουσιαστική συμμετοχή στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα και κινήματα της περιόδου, που αφορούν την ανεργία, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, της δημόσιας περιουσίας, των αεροδρομίων, των λιμανιών, του ενεργειακού πλούτου της χώρας, των ελεύθερων – δημόσιων χώρων από τα ντόπια και ξένα ολιγοπώλια.

Οι παρακάτω υπογράφοντες, στη βάση όλων των παραπάνω, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και σας καλούμε σε συγκέντρωση-συζήτηση για συγκρότηση Περιφερειακής Παράταξης και λήψη αποφάσεων για τις Περιφερειακές εκλογές, την Κυριακή στις 17 Φεβρουαρίου 2019 στις 10.30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης».