Ευελπιστούν οι Βιοκαλλιεργητές Λακωνίας

Ανέδειξαν νέο Δ.Σ. και άκουσαν τον υπουργό Αραχωβίτη12-02-2019 12:38   

ΛΑΚΩΝΙΑ. Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο όπως διαμορφώθηκε ύστερα από τις αρχαιρεσίες έχει ως εξής :
Πρόεδρος : Καραμπάσης Μαΐστρος
Αντιπρόεδρος : Αλέξης Παναγιώτης
Γραμματέας : Αγγελάκος Παναγιώτης
Ταμίας : Λιάπης Νικόλαος
Μέλος : Σωτήραλης Παρασκευάς
Αναπληρωματικό μέλος : Βλάχος Λάμπρος

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της 3ης Φεβρουαρίου 2019,  το παρόν έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Αραχωβίτης Σταύρος, ο οποίος έκανε μια περίληψη για τη νέα προκήρυξη  του προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας το οποίο ξεκινάει στις 19.02.2019.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου των Βιοκαλλιεργητών «διαπιστώνεται ότι το ενδιαφέρον του ΥΠΑΑΤ έχει στραφεί στην αύξηση του αριθμού των νεοεισερχομένων, χωρίς τη δέσμευση παραγωγής πιστοποιημένου βιολογικού προϊόντος (3ετής υποχρεωτική παραμονή στο πρόγραμμα). Επιπλέον οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με τους δασικούς χάρτες, των οποίων οι αντιρρήσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν έχουν εξεταστεί, θα οδηγήσουν στην απένταξη ολόκληρων των αγροτεμαχίων εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από το ΥΠΑΑΤ μέχρι τις 19.02.2019, όπου και ξεκινάει η υποβολή των φακέλων».

Οι Βιοκαλλιεργητές της Λακωνίας ευελπιστούν ότι στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου στον οποίο έχει δώσει μεγάλη έμφαση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κος Αραχωβίτης Σταύρος, θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και αλλαγές στην προκήρυξη έστω και την τελευταία στιγμή, έτσι ώστε εμπράκτως να μπορούν να ισχυριστούν ότι η βιολογική γεωργία στη χώρα μας θα έχει το μέλλον που της αξίζει βγάζοντας στην αγορά ποιοτικά και καινοτόμα βιολογικά προϊόντα και όχι νεοεισερχόμενους που λαμβάνουν ενισχύσεις για απώλεια εισοδήματος χωρίς να βγάλουν στη αγορά πιστοποιημένο προϊόν.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ