ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Συμπολίτες από το Γεωργίτσι, το χωριό που δεν θέλει να αφήνει τίποτα στην τύχη, διαμαρτύρονται για την επικίνδυνη στροφή στο χωριό τους,επί του κεντρικού δρόμου Γεωργίτσι - Αγόριανη.

Είναι αλήθεια ότι στην είσοδο του Γεωργιτσίου, συναντούμε την επικίνδυνη στροφή του «Κουρή» όπου οι οδηγοί δεν έχουν ούτε ορατότητα ούτε και χώρο. Η έλλειψη αυτή δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Άλλωστε στο παρελθόν, πολλά ήταν τα ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο. Πάνω στην ίδια στροφή υφίσταται διασταύρωση άλλου δρόμου που οδηγεί στο αθλητικό κέντρο Γεωργιτσίου και στην Πελλάνα μέσω Μανίνου καθιστώντας την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Κάτοικοι αλλά και επισκέπτες ζητούν την γενναία διαπλάτυνση της εν λόγω στροφής, αφού μάλιστα ο παρακείμενος της στροφής χώρος είναι κρατικός, όπως δηλώνουν.

Σημειώνουν δε ότι μετά την έγκριση πίστωσης ασφαλτόστρωσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, του δρόμου Γεωργίτσι - Πελλάνα μέσω Μανίνου, η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί.

Οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους ότι η τοπική κοινότητα Γεωργιτσίου του Δήμου Σπάρτης, αναπτύσσεται τουριστικά με ιδιωτική πρωτοβουλία επενδυτών, αφού διαθέτει σύγχρονα ξενοδοχεία, σύγχρονα καταστήματα και εξοχικές κατοικίες πολυτελείας. Αποτέλεσμα αυτής της ανάπτυξης είναι πολλοί επισκέπτες και τουρίστες να προσέρχονται κάθε χρόνο στην περιοχή, να θαυμάζουν αλλά και να επισημαίνουν.