ΣΠΑΡΤΗ. H ομάδα της Σπάρτης έχει Ιδιοκτήτες, Πρόεδρο και Δ.Σ., Γενικό Διευθυντή, Γενικό Αρχηγό, Τεχνικό Προϊστάμενο κ.λ.π. Δεν δικαιολογείται να χάνει πάντα το παιχνίδι της επικοινωνίας, της δημόσιας εικόνας αλλά ενίοτε και της εμπιστοσύνης των φιλάθλων. Η εμπιστοσύνη δεν κλονίζεται από ένα ακριβό εισιτήριο αλλά από την διαρκή ασάφεια, αλλαγή, ανατροπή που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα επίπεδα και σε κάθε περίοδο. Το εισιτήριο δεν είναι η αιτία αλλά η αφορμή.

Σήμερα ο γενικός διευθυντής της ομάδας Δημήτρης Νικόλαρος έκανε την εξής δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας μας ΠΑΕ Σπάρτη στο κάλεσμα στο χθεσινό βραδινό ραντεβού. Λύθηκαν όποιες παρεξηγήσεις είχαν δημιουργηθεί μέχρι τώρα, έγιναν προτάσεις στο πώς μπορεί η ομάδα να βρει την ηρεμία της και την κανονική της λειτουργία. Θέλει φυσικά λίγο χρόνο, γι' αυτό εδώ και θα παρακαλέσω κάποιους που προσπαθούν να μπουν με λάθος τρόπο στην ομάδα, αν όπως λένε την αγαπάνε και δεν έχουν άλλο σκοπό, να αφήσουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να πετύχει η ομάδα τον στόχο της που είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Μόνοι μας μπορούμε να προστατέψουμε την ομάδα μας και να αποτρέπουμε αυτούς που θέλουν να την κακολογούν, γιατί το όνομα Σπάρτη έχει μια τεράστια ιστορία και αξία!!! Γι' αυτό λοιπόν όλοι στο γήπεδο και οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι διαμορφωμένες ανάλογα την θύρα, ώστε όλοι να μπορείτε να δείτε την ομάδα μας και να την βοηθήσετε ηθικά και οικονομικά.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Κρητικό και να ξεκαθαρίσω ότι δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις για να λυθεί και η οποιαδήποτε παρεξήγηση και η ομάδα τον θέλει κοντά της γιατί δεν περισσεύει κανένας. Ενωμένοι μόνο να κερδίσουμε έχουμε, όλοι στο γήπεδο».

Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι ποιό πρόσωπο ή ποιά εταιρεία έχει σήμερα την ιδιοκτησία της ομάδας. Καλό θα ήταν, με τόσες αλλαγές που συμβαίνουν, στην ίδια ανακοίνωση για την ιδιοκτησία να γίνει γνωστό ποιο είναι σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας. Επίσης ωφέλιμο θα ήταν να αποσαφηνιστεί αν η ΠΑΕ Σπάρτης είναι επιχείρηση που φέρει το όνομα της Σπάρτης ή αν είναι η συνέχεια της Αθλητικής Ένωσης που δεν έχει στόχο τα κέρδη αλλά τα ιδεώδη. Καλό θα ήταν να μάθει ο φίλαθλος κόσμος ποιοί, πότε και πόσα χρήματα έχουν διαθέσει στην ομάδα τα τελευταία χρόνια και υπό ποιά ιδιότητα.

Αν όπως λένε η ομάδα είναι της πόλης τότε τα πιο πάνω είναι αναγκαίο να γίνουν. Αν δηλαδή ισχύει αυτό που λένε, ότι η πόλη πρέπει να έχει την ομάδα της, που θα στηρίζεται από την πόλη τότε θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις σε κάθε πολίτη, και για να γίνει αυτό πρέπει να αξιοποιήσουν τον τύπο ή τις ανοικτές Συνελεύσεις .

Φίλαθλος δεν είναι μόνον αυτός που στριφογυρίζει γύρω από τα γραφεία, το γήπεδο ή τα στέκια των ποδοσφαιριστών και παραγόντων. Γι αυτό, προκειμένου να μην υπάρξουν στο μέλλον άλλες παρεξηγήσεις κάποια θεμελιώδη στοιχεία στη λειτουργία και στην διοίκηση πρέπει να γίνουν ξεκάθαρα. Μόνον έτσι ο φίλαθλος θα γίνει θερμός, ή και χορηγός, θα στηρίξει και θα διαφημίσει την ομάδα Του.

Αν η ομάδα είναι της πόλης τότε όλη η πυραμίδα πρέπει να λογοδοτεί στην πόλη και να διαθέτει χρήματα για τον σκοπό αυτό. Ομοίως πρέπει να στηρίζουν και οι φίλαθλοι.

Αν όμως η ομάδα είναι Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με σκοπό το κέρδος ή το όποιο όφελος ενδέχεται να προκύψει στους ιδιοκτήτες από τη λειτουργία της τότε δεν έχει να δώσει λόγο σε πολλούς, ούτε κι εξηγήσεις αλλά δεν πρέπει να έχει και απαιτήσεις όπως υποδομές, κ.α.