ΣΠΑΡΤΗ. Απαράδεκτη, προσβλητική για τον άνθρωπο και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία είναι η κατάσταση που επικρατεί στο παραπόταμο του Ευρώτα «Ρέντζα» μέσα στις Αμύκλες. Οι εικόνες που παρουσιάζει σήμερα το notospress.gr καθιστούν το σύνολο της Δημοτικής Αρχής και μια μικρή μειοψηφία ασυνείδητών πολιτών, υπόλογους και ένοχους για την υποβάθμιση της ζωής των δημοτών.
Το 2019, όταν αρκετοί μιλούν για ανάπτυξη και πρόοδο, κανείς δεν θα φανταζόταν, ότι μέσα στις ιστορικές Αμύκλες, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τη Σπάρτη θα «αναπτυσσόταν» ένας άτυπος και εξαιρετικά βλαβερός για περιβάλλον, τα ζώα και τους ανθρώπους, σκουπιδότοπος.

Θα πρέπει άμεσα να αναζητηθούν ευθύνες, να εντοπιστούν οι ένοχοι και να επιβληθούν πρόστιμα. Ένα είναι βέβαιον, ότι αν ο Δήμος δεν στραφεί κατά των υπευθύνων, ακόμα και κατ’ αγνώστων, θα υπάρξουν δημότες που θα στραφούν κατά του Δήμου, με ένδικα μέσα για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής τους. Η περιοχή που θα μπορούσε να αποτελεί φυσικό κόσμημα για τη Σπάρτη, είναι υποβαθμισμένη σε όλα τα επίπεδα. Ασύλληπτη παραβατικότητα, περιβαλλοντική υποβάθμιση και εγκατάλειψη μνημείων.
Οι πολίτες των Αμυκλών, την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου περιμένουν απαντήσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.