ΛΑΚΩΝΙΑ. Η μέθοδος oral placement therapy αφορά ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται από πιστοποιημένους και εκπαιδευμένους λογοθεραπευτές σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, και στοχεύει στην θεραπευτική αποκατάσταση ατόμων με :

  • φωνολογικές / αρθρωτικές διαταραχές
  • διαταραχές σίτισης και κατάποσης (δυσφαγία)
  • αισθητηριακές διαταραχές
  • απραξία της ομιλίας
  • παθολογία στον μυϊκό τόνο ( υπερτονία- υποτονία)

Πιο συγκεκριμένα, η μέθοδος OPT είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και στοχεύει στο να παρέμβουμε και να εκπαιδεύσουμε παιδιά να ξεκινήσουν την παραγωγή λόγου σε περίπτωση που δεν είναι λεκτικά ώστε να προχωρήσουν παράγοντας στην πορεία λόγο και ομιλία.

Επιπλέον με την χρήση της μεθόδου διαπιστώσαμε ότι αυτή η τεχνική είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και αποτελεσματική όταν χορηγείτε σε ανθρώπους ( όλων των ηλικιών ) που μπορεί να αντιμετωπίζουν ήπιες ή και σοβαρές δυσκολίες σίτισης, μάσησης και κατάποσης (δυσφαγία) όποια και αν είναι τα αίτια ( οργανικά, παθολογικά, ψυχολογικά κ.λ.π.) που την προκαλούν.

Ταυτόχρονα εφαρμόζουμε τη μέθοδο έχοντας πολύ μεγάλα ποσοστά βελτίωσης στον λόγο και το αισθητηριακό σύστημα όταν δουλεύουμε σε παιδιά με:

- Αυτισμό,

- Απραξία λόγου,

- Εγκεφαλική παράλυση,

- Σύνδρομο Down,

- Αναπτυξιακή καθυστέρηση καθώς και

- Γλωσσικές διαταραχές της παιδικής ηλικίας.

Η συγκεκριμένη τεχνική μέθοδος που τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται στο εξωτερικό, καθώς και στα μεγαλύτερα κέντρα αποκατάστασης έχοντας θεαματικά αποτελέσματα, έρχεται να αντικαταστήσει τις κλασσικές τεχνικές λογοθεραπείας αναβαθμίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών μας στοχεύοντας στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα!

Για να μπορέσουμε να παράγουμε σωστό λόγο και ώριμη ομιλία, αλλά και για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της σίτισης, απαιτείται το τελικό αποτέλεσμα 4 κρίσιμων στοιχείων της κίνησης των μυών των στοματικών δομών:

1. Ευαισθητοποίηση των στοματικών δομών.

2. Σωστή τοποθέτηση των αρθρωτών.

3. Σταθερότητα, αντοχή και μυϊκή δύναμη των μυϊκών ομάδων που συμμετέχουν στην ομιλία και κατ΄ επέκταση στην διαδικασία της σίτισης.

4. Παραγωγή λόγου - Σίτιση.

Μέσα από την χορήγηση της μεθόδου OPT, βοηθάμε στο να αποκτηθούν τα 4 προαναφερθέντα στοιχεία εκπαιδεύοντάς στην σωστή τοποθέτηση των αρθρωτών ( όργανα παραγωγής λόγου ) με τη χρήση εργαλείων θεραπείας.

Τα συγκεκριμένα εργαλεία που χορηγούνται στα άτομα που συμμετέχουν στην θεραπεία, είναι απαραίτητα να χρησιμοποιηθούν ώστε να επιτύχουμε σωστή παραγωγή λόγου και ορθή διαδικασία σίτισης

Οι παλιές τεχνικές λογοθεραπείας που βασίζονταν στην μίμηση, την επανάληψη ήχων και λέξεων και στην θεωρία του «Κοίτα με και πες ότι λέω», δεν έχουν πλέον εφαρμογή στις σύγχρονες και εξελιγμένες λογοθεραπευτικές μεθόδους.

Το oral placement therapy έρχεται να προσεγγίσει και να εφαρμόσει με πρακτικές τεχνικές την ωρίμανση των στοματικών δομών παρέχοντας πολύ σημαντικά ποσοστά βελτίωσης και πολύ καλά θεραπευτικά αποτελέσματα.

Η συγκεκριμένη τεχνική μέθοδος της oral placement therapy, εφαρμόζεται από πιστοποιημένους λογοθεραπευτές στα Κέντρα Θεραπειών Νόησις, μέσα από θεραπευτικές συνεδρίες που έχουν διάρκεια 60 λεπτών.

Ενημερωθείτε άμεσα!

Με την πρώιμη παρέμβαση και την έγκαιρη ενημέρωση αποφεύγετε να μονιμοποιηθεί και να εδραιωθεί μια διαταραχή στην ομιλία του παιδιού σας, που μελλοντικά θα δυσκολέψει εσάς και το ίδιο με αποτέλεσμα να χρειαστεί από πλευράς σας περισσότερος χρόνος αλλά και κόστος!

Γνωρίστε την πιο ολοκληρωμένη μέθοδο λογοθεραπευτικής παρέμβασης μέσα από τα Κέντρα Θεραπειών Νόησις, στοχεύοντας άμεσα και αποτελεσματικά στα καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα στο συντομότερο δυνατό χρόνο!

Tηλ. 273 10 20 793 info@kentronoisis.gr