Βουνάσης: «Εμείς δεν πατάμε σε δύο βάρκες…»

Ακόμα και το δήμο να πάρουμε, αντιπολίτευση θα είμαστε, αντιπολίτευση θα κάνουμε…06-02-2019 08:41   

Ομιλία Αλέκου Βουνάση, υποψήφιου δήμαρχου Δήμου Σπάρτης

«Στις προηγούμενες εκλογές ήμουν υποψήφιος και εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Βαλιώτη. Έβγαλα τα συμπεράσματα μου!»

ΣΠΑΡΤΗ. Δημοσιεύουμε αποσπάσματα από την ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Σπάρτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Αλέκου Βουνάση, στο ξενοδοχείο Μενελάϊον.

«Σας καλωσορίζω από τη μεριά μου και χαιρετίζω εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης την σημερινή εκδήλωση της τομεακής επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ. Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι θα ήθελα καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου έγινε να τεθώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για το δυνάμωμα της στο Δήμο Σπάρτης.»

«Απευθύνομαι στους αγωνιστές που προβληματίζονται. Σε κάθε τίμιο συμπολίτη μας, που αγωνιά για το μέλλον των παιδιών μας: να μην πέσουν στην ίδια παγίδα, να μην πέσουν στην ίδια πλάνη, να μην εγκλωβιστούν στους λεγόμενους ακομμάτιστους, ανεξάρτητους και υπερκομματικούς, στους διάφορους πρόθυμους και ικανούς στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Γνωρίζεται καλά ότι εγώ στις προηγούμενες εκλογές ήμουν υποψήφιος και εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Βαλιώτη. Έβγαλα τα συμπεράσματα μου! Δυστυχώς όσο και αν αγαπάς αυτό τον τόπο και το λαό του, όσο και αν θέλεις και εσύ να βοηθήσεις, στην πραγματικότητα είσαι εγκλωβισμένος, στα ασφυκτικά πλαίσια του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτό λέμε ότι σήμερα υπάρχει τοπική διοίκηση και όχι αυτοδιοίκηση, που λειτουργεί μάλιστα σαν το μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους.

Θα μου πείτε: και γιατί κατεβαίνεις για δήμαρχος αφού δεν μπορείς να κάνεις κάτι, μιας και όλα είναι προκαθορισμένα από το νομοθετικό πλαίσιο;

Η απάντηση είναι ότι εμείς οι κομμουνιστές και οι συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ υποψήφιοι, όχι μόνο δεν μπαίνουμε στο ταγάρι των διαχειριστών, αλλά αμφισβητούμε εμπράκτως τις επιλογές τους. Δεν πρόκειται να μας βάλουν στο χέρι γιατί είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε και να υπερασπιστούμε τα λαϊκά συμφέροντα. Το λέμε καθαρά: ακόμα και το δήμο να πάρουμε, αντιπολίτευση θα είμαστε, αντιπολίτευση θα κάνουμε. Και αυτά δεν τα λέμε στο βρόντο. Οι κομμουνιστές δήμαρχοι όπως ο Πελετίδης στην Πάτρα, διώκονται ακόμα και δικαστικά γιατί δεν συμφώνησαν να απολύσουν τους συμβασιούχους γιατί δεν παρέδωσαν το παραλιακό μέτωπο στα διάφορα αρπακτικά που θέλουν να κερδοσκοπήσουν, απάντησε στην ανεργία με διάφορες τρόπους και με την πορεία ανέργων από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα.

Απευθύνομαι σε όλους εσάς λοιπόν, που είχαμε ίδια ή παρόμοια πορεία, παρόμοιους προβληματισμούς και σας καλώ να συμπορευτείτε με τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ.»

«Σε αυτήν την προσπάθεια δηλώνω ότι θα κάνω ότι είναι δυνατό και θα δώσω  όλες μου τις δυνάμεις για να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας. Γνωρίζετε βέβαια ότι βρισκόμαστε στη αφετηρία μιας πολλαπλής προεκλογικής περιόδου με Δημοτικές, περιφερειακές, Ευρωεκλογές και πολύ πιθανό και εθνικές εκλογές.

Σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη εκλογική μάχη ο λαός θα πρέπει να βγει ενισχυμένος και για να το πετύχει αυτό ένας τρόπος υπάρχει. Ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Πελοποννήσου , στο Δήμο Σπάρτης, και ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.»

«Δεν πατάμε σε δυο βάρκες»

«Ξέρουμε ότι όλες οι άλλες παρατάξεις, κρύβουν τις κομματικές τους θέσεις και υποκρίνονται ότι είναι ακομμάτιστοι.

Δεν έχουν το θάρρος να υπερασπιστούν αυτά που πιστεύουν, ενώ συγχρόνως υποτάσσονται σαν γυμνοσάλιαγκες στα κομματικά κελεύσματα ή στα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Τάζουν  ψηφοθηρικά τα πάντα, δημιουργούν πελατειακές σχέσεις και κοροϊδεύουν για να πάρουν την ψήφο. Ούτε κουβέντα βέβαια να συμπαρασταθούν στους αγώνες των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Το πολύ - πολύ να τους κεράσουν κανένα σουβλάκι τη πρωτομαγιά  για να τους αποπροσανατολίσουν.

Αντίθετα εμείς αποκλειστικά στεκόμαστε στο πλευρό των λαϊκών συμφερόντων, της υπεράσπισης της λαϊκής οικογενείας εναντία στη μάστιγα που την πλήττει όλα αυτά τα χρόνια. Εναντία στην κερδοφορία του κεφαλαίου, εναντία σε όλους αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και έχουν καταφέρει να μας οδηγήσουν σε αυτή τη δραματική κατάσταση.

Στην ίδια δραματική κατάσταση έχουν αναπόφευκτα οδηγήσει και το Δήμο Σπάρτης που στρατεύεται ουσιαστικά σε όλες τις εκφάνσεις του με την κεντρική διοίκηση και έχει καταντήσει κλακαδόρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως  «μακάρι και οι επόμενες κυβερνήσεις να συνεχίσουν την ίδια διαφάνεια. Όχι δεν έχω κανένα παράπονο από την κυβέρνηση». (Δήμαρχος, συνέντευξη στην εφημερίδα «Εποχή»)

Να απευθυνθούμε στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους αγρότες που πλήττονται βάναυσα τόσο από τις φυσικές καταστροφές όσο και από τους νόμους της αγοράς, στους επιστήμονες, στους νέους, στις νέες και ειδικότερα στους  17ρηδες  που φέτος ψηφίζουν για πρώτη φορά και τους λέμε χωρίς καμία αναστολή  η πρώτη τους ψήφος να είναι αγωνιστική, να ενισχύει τον δρόμο της ανυπακοής και της αντίστασης  γιατί τους έχουν ετοιμάσει ένα μέλλον πολύ μικρό σε σύγκριση με τα όνειρά τους που είναι πολύ μεγάλα. Αξίζει λοιπόν και η νεολαία σήμερα να κάνει το βήμα. Να τολμήσει.

Απευθυνόμαστε στους συνταξιούχους (απόμαχους της δουλειάς αλλά όχι του αγώνα) να συστρατευτούν μαζί μας, να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια γιατί μια δυνατή Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο θα είναι συμπαραστάτης στους δίκαιους αγώνες τους ενάντια στις περικοπές των συντάξεων, επιδομάτων και στις περικοπές στην ιατρική περίθαλψη».    

«Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που δέχονται στο πετσί τους την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική όλα αυτά τα χρόνια. Να σας καλέσουμε να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο ικανό να ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες που έχουμε για το Δήμο Σπάρτης.

Σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς που ευκαιριακά και τυχοδιωκτικά έτυχε να είναι σήμερα στη διοίκηση του δήμου, και ξεπλένουν τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό με συναντήσεις με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Παϊατ (το σύγχρονο Πιουριφόϊ). Με κατά παραγγελία συνέδρια προπαγάνδισης της Ισραηλινής πολιτικής ενός κράτους δολοφόνου εναντίον του Παλαιστινιακού λάου. Το καταγγείλαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο (1-8 -2018) όταν ήλθε για συζήτηση λέγοντας ότι «είναι ντροπή και αίσχος  τέτοιες εκδηλώσεις να οργανώνονται από το Δήμο».

Δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς που ψαρεύουν σε θολά νερά της εξίσωσης  του Ναζισμού με τον Κομμουνισμό.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Το κάναμε και εμπράκτως και ματαιώσαμε την αιμοδοσία  «μόνο για Έλληνες» στο νοσοκομείο Σπάρτης.

Δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς που συνδιοργανώνουν  λευκές νύχτες για να ξεχνάμε τις μαύρες μέρες κρύβουν την πολιτική τους γύμνια καταστρατηγώντας με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία η εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης  επανειλημμένα υπερασπίζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Βρισκόμαστε είδη σε διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου. Σε αυτή τη μάχη του ψηφοδελτίου καλούμαστε όλοι να πάρουμε έμπρακτα την κατάσταση στα χεριά μας. Όχι μόνο με την συμμετοχή μας στο ψηφοδέλτιο αλλά ανοιχτά να απευθυνθούμε στο λαό.

Με αισιοδοξία και πίστη στις θέσεις μας με τη δύναμη που φιλοδοξούμε να μας δώσει ο λαός στις επερχόμενες εκλογές. Σας καλούμε σε μια συστράτευση πλατιά. Σας καλούμε να αναδείξετε την Λαϊκή Συσπείρωση όσο το δυνατό πιο ψηλά στο Δήμο Σπάρτης. Σας καλούμε να ψηφίσετε και να δυναμώσετε το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ στην περιφέρεια. Σας καλούμε να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές  και στις εθνικές εκλογές.

Το ψηφοδέλτιο και το πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης να φτάσει παντού, σε κάθε σπίτι νέου, εργαζομένου, συνταξιούχου. Οι μόνοι που θα έπρεπε να έχουν λόγο και θάρρος να ζητήσουν σήμερα ψήφο πρέπει να είναι αυτοί που έχουν αποδείξει με έργα και όχι με λόγια ότι είναι  αγωνιστές:

Καλούμε όλους εσάς άσχετα με τις διαφωνίες σας να συσπειρωθείτε μαζί μας και να γίνετε πρωταγωνιστές των προβλημάτων του Δήμου μας μέσα από τον αγώνα που θα δώσουμε το επόμενο διάστημα για το δίκιο μας. Πιο πολλοί και πιο δυνατοί στην πρώτη γραμμή για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες!

Σας ευχαριστώ και πάλι για την τιμή που μου  κάνετε να είμαι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Σπάρτης».

Το επόμενο διάστημα θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος για την πόλη και τα χωριά του Δήμου.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ