Υλικά

  • 1 πακέτο στριφτάδια Οίκος Αδαμαντίνα
  • 250 γρ. χοιρινό Τσικάκης – Γιαννόπουλος, κομμένο σε μικρά κομματάκια (προτιμήστε ένα κομμάτι με λίγο λίπος όπως λαιμό ή ελιά)
  • 3-4 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 10-12 λευκά μανιτάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι Βατίκων
  • 3 σκελίδες σκόρδο Κτήμα Γκολέμη
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 1 κούπα ζωμό από τα ζυμαρικά ή νερό
  • 1/2 μάτσο φρέσκο θυμάρι Ταϋγέτου
  • 400 γρ. κατίκι
  • Ελαιόλαδο Λακωνίας
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • Τριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε βράζοντας τα στριφτάδια. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 12 λεπτά και σουρώνουμε, αλλά κρατάμε 1 κούπα ζωμό από τα ζυμαρικά. Ραντίζουμε με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε το χοιρινό. Το σοτάρουμε καλά από όλες τις μεριές και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε τα μανιτάρια (τα λευκά κομμένα σε φέτες και τα πορτομπέλο κομμένα σε μικρά κομμάτια). Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χοιρινό, το ζωμό (ή το νερό), το θυμάρι και το μισό κατίκι. Μαγειρεύουμε την σάλτσα σκεπασμένη, σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά.

Μόλις έχει μαλακώσει το χοιρινό, ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα στριφτάδια και σερβίρουμε με μία κουταλιά κατίκι σε κάθε πιάτο και τριμμένο κεφαλοτύρι προαιρετικά.