ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής: "Με αφορμή την περιοδεία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη στην Λακωνία όπου και εκλεγμένος, και τις πρόσφατες τοποθετήσεις του, ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και μπλόκα σε όλη την Ελλάδα προκαλούν και προωθούν έτσι το κοινωνικό αυτοματισμό με τα αιτήματα που έχουν, και ότι έχουν λυθεί τα προβλήματα των αγροκτηνοτρόφων.
Του συνιστούμε ότι είναι ευκαιρία τώρα που βρίσκεται στην Λακωνία να περάσει από τα χωριά του Νομού και να ρωτήσει τους ίδιους τους αγροτοκτηνοτρόφους και να μην αρέσκεται μόνο σε φιέστες όπως αυτή που θα παραβρεθεί την Κυριακή το Βράδυ στην Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας.
Να μας απαντήσει ο Υπουργός πως έλυσε το ζήτημα με το αδιάθετο γάλα που έχουν χιλιάδες Κτηνοτρόφοι και αναγκάζονται να το πουλάνε πολύ κάτω από το κόστος παραγωγής, με αποτέλεσμα πολλοί να τα παρατάνε γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν, να μας απαντήσει πως έλυσε το πρόβλημα με την δακοκτονία που φέτος μόνο στην Λακωνία χάθηκε πάνω από το 60% της παραγωγής όπου όπως λέει έδωσε εντολή να επιστεφθεί η διαδικασία από της περιφέρειες με τον ίδιο κανονισμό.
Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Καλούμε το Λαό να μην πέσει στην παγίδα που προσπαθεί να στήσει η Κυβέρνηση και ο Υπουργός ότι τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια θα λυθούν τα προβλήματά τους.
Μόνο με τον αγώνα και την πάλη απέναντι σε αυτήν την πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΚΑΠ, μπορούν να έρθουν καλύτερες ημέρες για το λαό που δοκιμάζεται καθημερινά.
Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς που αγωνίζεται για την επιβίωσή της, και απαιτούμε από την Κυβέρνηση την ικανοποίηση τους".