Στα πλαίσια της διοργάνωσης των ανοιχτών σεμιναρίων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε 26 πόλεις στην Ελλάδα, το διδακτικό προσωπικό του Moose Language Schools βρέθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στις 11.00 π.μ. στο Elite City Resort στην Καλαμάτα. Σκοπός των σεμιναρίων είναι να βοηθηθούν οι ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών και καθηγητές Αγγλικής στην προετοιμασία των μαθητών τους για το ΕCCE Writing του Πανεπιστημίου του Michigan και η παρουσίαση των εξετάσεων ABLE B2 του Hellenic American University.

Το πρώτο μέρος εστίασε σε:

  • Ανάλυση των προδιαγραφών και των δυο ασκήσεων γραπτού λόγου του ECCE (Γράμμα και Έκθεση)
  • Προτεινόμενες στρατηγικές για αποτελεσματική ανάπτυξη περιεχομένου ώστε οι υποψήφιοι να εκμεταλλευτούν πλήρως τον διαθέσιμο χρόνο που έχουν κατά την εξέταση για την συμπλήρωση της γραπτής δοκιμασίας (30 λεπτά)
  • Σημαντικά στοιχεία σύνταξης των κειμένων που θα βοηθήσουν τους υποψήφιους να εξασφαλίσουν υψηλότερη βαθμολογία.

Ως μοντέλα πρακτικής εξάσκησης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν και να αναλύσουν γραπτά δείγματα Ελλήνων υποψηφίων της εξεταστικής Μαΐου 2018.

Το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου εστίασε:

  • στις προδιαγραφές και τον σχεδιασμό του περιεχομένου των τεσσάρων μερών του τεστ (Listening, Reading & Use of Language, Writing, Speaking)
  • κριτήρια αξιολόγησης και βαθμολόγηση
  • προετοιμασία στην τάξη και πρακτικές συμβουλές για την ημέρα της εξέτασης


Επρόκειτο για μία διαφωτιστική και ευχάριστη παρουσίαση για το διδακτικό προσωπικό του Moose L. S. Όπως έχουμε επισημάνει άλλωστε και θα συνεχίσουμε να το τονίζουμε, για μας η διδασκαλία των αγγλικών δεν είναι απλά μια δουλειά, είναι τρόπος ζωής. Η δουλειά μας δεν τελειώνει με το τέλος του μαθήματος. Επιμορφωνόμαστε συνεχώς, μελετάμε και προσαρμόζουμε την διδασκαλία μας στις απαιτήσεις της εποχής μας φροντίζοντας πάντα να κρατάμε τον πήχη ψηλά – πρώτα σε μας και μετά στους μαθητές μας.

Γιώργος Μουστόγιαννης
Διευθυντής Σπουδών, Moose Language Schools