ΣΠΑΡΤΗ. Τελικά δεν είναι και ότι καλύτερο κάποιοι να παρακολουθούν το ματς από τους λόφους και όσα διαθέτουν για σουβλάκια και ποτά να ξεπερνούν το εισιτήριο που θα πλήρωναν. Αυτός ο συλλογισμός δεν είναι ούτε υπερβολικός ούτε άκαιρος.
Μια ομάδα αποτελείται από συνιστώσες: Ιδιοκτήτες, Διοίκηση, Παίκτες, Οπαδούς και Φιλάθλους…
Θα πρέπει κάθε συνιστώσα να καταλάβει ότι δεν μπορεί να είναι «η κερδισμένη»… και όλοι οι άλλοι οι χαμένοι.
Ευτυχώς ή δυστυχώς το όνομα «Σπάρτη» στο ποδοσφαιρικό στερέωμα δεν αποτελεί brandname οπότε αυτός που θέλει να επενδύσει στην ομάδα, είτε χρήματα είτε όνειρα, αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ΠΑΕ Σπάρτη έχοντας εξοφλήσει οικονομικές υποχρεώσεις και ολοκληρώσει μεταγραφές προσπαθεί, παρ’ όλες τις ξαφνικές αλλαγές στο ιδιοκτησιακό και διοικητικό καθεστώς, να διασωθεί και μάλιστα με αγώνα πρωτίστως μέσα στο γήπεδο. Οι 11 μεταγραφές δεν είναι απλή υπόθεση για όσους τις πληρώνουν…
Οι οπαδοί και οι φίλαθλοι της Σπάρτης σοκαρίστηκαν από το υψηλό εισιτήριο… Ισως δεν υπήρξε η επικοινωνία που θα έπρεπε για να καταλάβουν ότι η ομάδα ζητά την στήριξή τους - και πάλι - για τις κινήσεις που κάνει προκειμένου να διασωθεί.
Ποιος δεν γνωρίζει ότι το Ποδόσφαιρο είναι τόσο σύνθετη υπόθεση που ποτέ δεν έχει δίκιο μόνον ένας. Ωστόσο όσοι ονειρεύονται μια ομάδα με ανοδική πορεία, αλλά την ίδια στιγμή δεν αναγνωρίζουν το χρήμα που επενδύει κάθε φορά ο επιχειρηματίας που «μπαίνει στο χορό», θα πρέπει να είναι έτοιμοι να συμβάλουν με το εισιτήριο που ορίζει η ομάδα που βλέπουν.
Αυτές τις ημέρες η ΠΑΕ Σπάρτη έχει δυναμώσει σε δυναμικό με σπουδαίες μεταγραφές. Ωστόσο διοικητικά βρίσκεται σε αναδιάταξη με αμοιβαίες υποχωρήσεις και συνεννόηση ώστε να μείνει όρθια. Σφάλμα η ελλιπής ενημέρωση του κοινού για το ύψος του εισιτηρίου. Το κοινό δεν προλαβαίνει να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στη διοίκηση και χάνει την εμπιστοσύνη του... Σφάλμα όμως και οι επιθέσεις κατά εκείνων των ανθρώπων που διαθέτουν μεγάλα χρηματικά ποσά στην ομάδα χωρίς τελικά να μπορούν να κερδίσουν κάτι… ενω κρατούν την ομάδα ζωντανή.
Ας δούμε όλοι την ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ στη διαδρομή της. Πόσοι ήρθαν, πόσοι έφυγαν, τι έδωσαν, τι πήραν, ποιος πρόσφερε, ποιος υπονόμευσε… Και πάλι όμως το συμπέρασμα δεν μπορεί να είναι ασφαλές. Ψυχραιμία λοιπόν!