ΟΕΣΠ: Τραγικά τα αποτελέσματα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη απο την απομάκρυνση ΑΕΙ και ΤΕΙ Σπάρτης!

Η Σπάρτη πληροί όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια και διαθέτει σύγχρονες και κατάλληλες υποδομές, για την υποδοχή, εδραίωση και ανάπτυξη περεταίρω Τμημάτων04-02-2019 08:42   

ΣΠΑΡΤΗ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων & Νοτιοδυτικής Ελλάδος (Ο.Ε.Σ.Π.&ΝΔ.Ε.) κατά την διευρυμένη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2019 στην Σπάρτη Λακωνίας συζήτησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, για την απόφαση της Επιτροπής «Γαβρόγλου» για απομάκρυνση της Νοσηλευτικής Σχολής και του ΤΕΙ από την Σπάρτη.
Eξέδωσε σχετικό Ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται:
« Η Ο.Ε.Σ.Π.&ΝΔ.Ε. διαμαρτύρεται για την απόφαση αυτή, καθώς η Σπάρτη έχει ήδη υποστεί μεγάλο πλήγμα από την απομάκρυνση του ΚΕΕΜ ως κέντρου κατάταξης, ενώ η ενδεχόμενη απομάκρυνση της Νοσηλευτικής Σχολής και του ΤΕΙ από την Σπάρτη είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει τραγικά αποτελέσματα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή της περιοχής.
Η Σπάρτη πληροί όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια και διαθέτει σύγχρονες και κατάλληλες υποδομές, όχι μόνο για την διατήρηση των υφιστάμενων Σχολών αλλά και για την υποδοχή, εδραίωση και ανάπτυξη περεταίρω Τμημάτων.
Για τους λόγους αυτούς ζητάμε:
•    Παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής στην Σπάρτη.
•    Παραμονή και ενδυνάμωση του ΤΕΙ Σπάρτης.
•    Δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση στην προτεινόμενη αναδιάρθρωση των σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ