Γράφει η Ποτούλα Πασχαλίδη

ΜΥΣΤΡΑΣ. Ο δρόμος από τον Μυστρά μέχρι την Τρύπη δεν θα έλεγε κάποιος πως ήταν υπόδειγμα κατασκευής. Το αντίθετο. Από την ημέρα που φτιάχτηκε το μεγαλύτερο μέρος του, την δεκαετία του 80, τα προβλήματα έβγαιναν στην επιφάνεια το ένα μετά το άλλο. Λακκούβες, σαμάρια, βυθίσματα και ότι άλλο μπορούσες να συναντήσεις σε όλη την διαδρομή. Πριν έναν περίπου χρόνο, με καμάρι ο Δήμος Σπάρτης ανακοίνωσε και προέβη στην φροντίδα του συγκεκριμένου δρόμου.
Και όχημα με άσφαλτο ήρθε και αλλοδαποί εργάτες εμφανίστηκαν και εργολάβος και όλοι οι αρμόδιοι. Και εργαζόμενοι με την πλέον δημοφιλή μέθοδο "Αλοιφίτσες και πανάκια" μπάλωσαν κάποιες τρύπες, έριξαν και μερικά μέτρα οδόστρωμα και ευχαριστημένοι έ αποχώρησαν. Ένα χρόνο αργότερα, όλοι εμείς που χρησιμοποιούμε καθημερινά τον δρόμο, αναπολούμε τα παλιά χάλια.
Η άσφαλτος από τις βουλωμένες τρύπες έφυγε αφού πρώτα τις έκανε μεγαλύτερες και ταλαιπωρεί τα λάστιχα των αυτοκινήτων μας. Και η κορυφή, μπροστά στον Αι Γιαννάκη έσκασε η φρέσκια άσφαλτος καταπίνει τα νερά, φούσκωσε και καραδοκεί το ατύχημα (φωτογραφίες για του λόγου το αληθές).
Τώρα αν χρεώσω στον Δήμο την αγορά των επόμενων ελαστικών του αυτοκινήτου μου, θα έχω άδικο;