Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Φέτος το υπουργείο Παιδείας προτίμησε των Τριών Ιεραρχών, η γιορτή να μην τιμηθεί με εκκλησιασμό από τους μαθητές. Την έκανε αργία και αφιέρωσε την παραμονή την, Τρίτη δηλαδή τις δύο τελευταίες ώρες ως σχολική εορτή για να ενημερωθούν τα παιδιά για τους Αγίους. Οι άγιοι αυτοί που είναι οι προστάτες των ελληνικών γραμμάτων είναι ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Είμαι σίγουρος πως μία κυβέρνηση σαν και αυτή σίγουρα θα χαρεί οι εκκλησίες να μην είναι γεμάτες από παιδιά την Τετάρτη που γιορτάζουν οι τρεις ιεράρχες. Και σίγουρα τα περισσότερα παιδιά θα προτιμήσουν να κοιμηθούν εκείνη την ημέρα και μετά να πάνε για καφέ. Ωραία έτσι ικανοποιείται ο εγωισμός σας κύριοι της κυβέρνησης;

Ευτυχώς σε σχολεία της χώρας ,εύχομαι στα περισσότερα, εκκλησιάστηκαν τα παιδιά όπως ξέρω την παραμονή την Τρίτη το πρωί έτσι για να μην περάσει σε ορισμένους.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμος για να ανταμείψει τους μαθητές που εκείνη την ημέρα θα σηκωθούν και θα πάνε στην εκκλησία να λειτουργηθούν και να κοινωνήσουν θα τους δώσει μία ειδική καρτέλα για να πάνε μετά με την παρέα τους να πιούνε έναν καφέ δωρεάν κερασμένο από αυτόν. Όχι ότι τα παιδιά δεν έχουν τα λεφτά να πιούνε έναν καφέ, αλλά αυτό το κάνει ως ηθική επιβράβευση και ανταμοιβή. Μπράβο στον κύριο Άνθιμο!

Ας ευχηθούμε του χρόνου αυτή η κακιά συνήθεια που ξεκίνησε φέτος να σταματήσει τις επόμενες χρονιές, αφού δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τιμηθούν οι άγιοι από τα να προσέλθουμε στη θεία λειτουργία για αυτούς και να ζητήσουμε τη βοήθεια και τις πρεσβείες τους.

* Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr