ΛΑΚΩΝΙΑ. Με ανακοίνωσή τους οκτώ υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Παράταξης «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» του Παναγιώτη Νίκα παρεμβαίνουν για το πρόβλημα της πλημμύρας σε Σπάρτη και Σκάλα. Πρόκειται για τους: Βερούτη Θεόδωρο, Δεμέστιχα Κομνηνό, Καλογεράκο Λέανδρο, , Καρρά Παναγιώτη,, Σπυριδάκου Μαργαρίτα, Τζεφεράκο Ιωάννη, Τζινιέρη Νίκωνα και Φωτάκου Κατερίνα.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Η συχνότητα και το εύρος των καταστροφών από πλημμυρικά φαινόμενα, που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή της βόρειας, κεντρικής και νοτιοανατολικής Λακωνίας, καθιστούν προφανές ότι το επίπεδο προστασίας που έχει τεθεί για τις περιουσίες των πολιτών και για τις τεχνικές υποδομές, σε μια από τις πιο παραγωγικές περιοχές της Πελοποννήσου είναι ανεπαρκές.
Σωστά σχεδιασμένα έργα, που θα επιτρέπουν την αποθήκευση του νερού(φράγματα) και θα συμβάλλουν στον εμπλουτισμό του υπόγειου υδάτινου ορίζοντα, έναντι του φαινομένου της υφαλμύρωσης καθώς και τακτές ήπιες παρεμβάσεις, απομάκρυνσης άχρηστων φερτών υλικών, που θα βελτιώνουν την αύξηση της ικανότητας μεταφοράς του ύδατος δια μέσου τεχνικών έργων, ρεμάτων και ποταμών, αποτελούν μόνο κάποια από τα μέτρα, που εδώ και χρόνια εξαγγέλλονται αλλά δεν σχεδιάζονται και δεν υλοποιούνται.
Οι εκ των υστέρων ανακοινώσεις των ανυπολόγιστων ζημιών, με φόντο τις πλημμυρισμένες περιοχές των κατεστραμμένων περιουσιών, τον υπερχειλισμένο Ευρώτα στην περιοχή του Καραβά καθώς και την εγκαταλελειμμένη στη μοίρα της, μεταλλική γέφυρα του Δήμου Ευρώτα, δεν υποκαθιστούν το χαμένο εισόδημα των συμπολιτών μας, δεν αρκούν και δεν αξίζουν στους κατοίκους της πολύπαθης περιοχής μας».