ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η Εκδήλωση βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σπαρτιατικού Γ.Σ.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος «Γεώργιου & Χρυσαυγής Σαινόπουλου», μετά από πολλά χρόνια, όλα τα αγωνιστικά τμήματα του Σπαρτιατικού μπάσκετ, βόλεϊ, στίβος, ποδηλασία, τένις, παλαιοί και νέοι παράγοντες, αθλητές, υποστηρικτές, γονείς, φίλοι του συλλόγου ευχήθηκαν και αντάλλαξαν ευχές για το Νέο Χρόνο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Σπαρτιατικού Σταυρόπουλος Ιωάννης που ήταν και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ευχόμενος Καλή Χρονιά, έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του Σπαρτιατικού Πριστούρη Παναγιώτη, που μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στη ζεστή αυτή αίθουσα, ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος Γεωργίου & Χρυσαυγής Σαινόπουλου, ο αείμνηστος Γιώργος Σαινόπουλος είχε διατελέσει και Πρόεδρος του Σπαρτιατικού, παλαιοί και νέοι παράγοντες, παλαιοί αθλητές, υποστηρικτές του συλλόγου μας, γονείς, αλλά και ο αγωνιστικός πυρήνας, προπονητές, αθλητές αλλά και οι λιλιπούτιοι εκκολαπτόμενοι αθλητές των ακαδημιών στα 5 αγωνίσματα που καλλιεργούμε, στίβο, μπάσκετ, βόλεϊ, ποδηλασία & τένις.
400 Αθλητές από 5 χρονών και άνω, γυμνάζονται καθημερινά, υπό την επίβλεψη καταξιωμένων καθηγητών φυσικής αγωγής.
Στόχος μας, η αγάπη στον Αθλητισμό, να μυήσουμε τα παιδιά στα σπορ, με όφελος την ψυχολογική υγεία, την υγιεινή, σωματική και κινητική ανάπτυξη.
125 Χρόνια αθλητικής και κοινωνικής δράσης, συμπληρώνει ο αθλητικός μας σύλλογος το 2020. Μαζί με την επέτειο αυτή θα τεθεί σε κυκλοφορία συλλεκτικό λεύκωμα, καταγραφής της Ιστορίας του Σπαρτιατικού, από την ημερομηνία ίδρυσής του, 05 Νοεμβρίου 1895 έως σήμερα. Ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο καταγραφής, των αγωνιστικών τμημάτων και της συγκέντρωσης έντυπου και φωτογραφικού υλικού.
Nα ευχαριστήσω θερμά τον Δήμο Σπάρτης, και τον Δήμαρχο Σπάρτης Βαλιώτη Βαγγέλη, για την χρηματοδότηση έκδοσης του λευκώματος. Ο Δήμος Σπάρτης να τονίσουμε ότι, μας επιχορηγεί κάθε χρόνο με ένα σεβαστό ποσό και στηρίζει οικονομικά αθλητικές μας εκδηλώσεις.
Ακόμη να σας ενημερώσουμε ότι, σχεδιάζουμε την δημιουργία αθλητικού -προπονητικού κέντρου, στην οικοπεδική έκταση, ιδιοκτησίας του Σπαρτιατικού, στη θέση Ψυχικό, απέναντι από το κτίριο του Πανεπιστημίου, κληροδότημα από τον αείμνηστο Μανουσάκη Λεωνίδα.
Με χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ενταγμένο στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, υλοποιούμε αυτό τον καιρό και ολοκληρώνουμε την μελέτη, η οποία περιλαμβάνει ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, κλειστό γυμναστήριο, καθώς και περιμετρικό κουλουάρ τρεξίματος.
Με την πρώτη επαφή μας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και ευελπιστούμε ότι το 2019, θα βάλουμε και το θεμέλιο λίθο. Είναι ένα μεγάλο αθλητικό έργο που δεν θα ανήκει μόνο στον Σπαρτιατικό, αλλά σε όλα τα αθλούμενα παιδιά της Σπάρτης. Είναι ένα έργο που χρειάζεται απαραίτητα η πόλη μας, ελλείψει αθλητικών χώρων
Για εμάς σημασία δεν έχει ο πρωταθλητισμός, αλλά να φέρουμε τους νέους στους αθλητικούς χώρους και να αγαπήσουν την σωματική άσκηση, παράλληλα με την σχολική τους πρόοδο.
Ολοκληρώνοντας εύχομαι σε όλους Καλή και Ευλογημένη Χρονιά, προσωπικές και συλλογικές επιτυχίες!»

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν, μετά την λήξη της αγωνιστικής περιόδου τον Δεκέμβριο, οι ποδηλάτες που κατέκτησαν πανελλήνιες θέσεις, Χριστάκος Δημήτρης, Φριντζίλας Γιώργος, Παπαδόγιαννης Σπύρος, Παπαστάθης Κώστας, Κωνσταντάκος Βασίλης, Σουλτάνης Γιάννης, Δημητρόπουλος Παναγιώτης Αναστασόπουλος Κώστας., Παναγάκος Πέτρος, Σταθάκος Βαγγέλης Μπαγιώκου Μαρία.
Επίσης τιμήθηκαν από τον σύλλογο υποστηρικτές και χορηγοί , που με την βοήθειά τους ο σύλλογος, ανταπεξέρχεται των απαιτήσεών του.

Δ.Ε.Υ.Α. ΣΠΑΡΤΗΣ, Μπάρδη Δημήτρη, , Τριανταφυλλάκο Ηλία, WORK OUT GYM, Μπάρδη Κωνσταντίνο, SPARTA GOURMET, ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΠΟΡ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΚΑΡΟΥΝΟΣ BIKES, Πάλλη Beauty & Spa, Κωνσταντάκο Παναγιώτη, Κοντογιάννο Ιωάννη & ΣΙΑ Ε.Ε, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ», Εταιρεία LAMPA Ηλεκτρολογικό Υλικό, SPARTALAND, , Προβιά Παναγιώτη, Μεζεδοπολείο «ΜΕΛΙΘΡΟΝ, Ιατρό Σαρρή Ισίδωρο, Ιατρό Βαλιώτη Ιωάννα.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και 4 τυχεροί αθλητές του συλλόγου κέρδισαν τα δώρα, προσφοράς τοπικών χορηγών.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σπαρτιατικού ευχαριστούν θερμά το Σαινοπούλειο Ιδρυμα και την Πρόεδρο του κ. Σαϊνοπούλου Χρυσαυγή για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου, τους χορηγούς της εκδήλωσης Μπάρδη Κώστα διατροφολόγο-εργοφυσιολόγο, το κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ Σπάρτης και ΚAROUNOS BIKES, καθώς και τον φίλο και υποστηρικτή του Συλλόγου Γιανναράκο Δημήτρη, που αποθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό, την εκδήλωση.