Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Μπορεί το 70% των Ελλήνων που έλεγε ΟΧΙ στη Συμφωνία των Πρεσπών να στεναχωρήθηκε και να αγανάκτησε σφόδρα από την επικύρωση της συμφωνίας στη Βουλή με τη βοήθεια ψήφων από «πολιτικά ρετάλια» , όμως χάρηκαν και πανηγύρισαν σφόδρα τα «μεγάλα Αφεντικά» , εκείνοι που διέλυσαν το κράτος της Γιουγκοσλαβίας , που έσπειραν το θάνατο και την καταστροφή με τους αμερικανονατοϊκούς βομβαρδισμούς και που τώρα έπρεπε να αποκαταστήσουν ένα από τα υβριδικά τέκνα των πολέμων τους , εκείνο των Σλάβων των Σκοπίων, με πλαστή ιστορική κι εθνική ταυτότητα , σε βάρος της Ελληνικής Ιστορίας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας και υπέρ των δικών τους συμφερόντων στην περιοχή .

Μέρκελ : «Ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τον πόλεμο, την ειρήνη και την σταθερότητα» .
Γκουτέρες (γ.γ. του ΟΗΕ) : «Η Συμφωνία των Πρεσπών θα ενισχύσει την ειρήνη και την ασφάλεια στα Βαλκάνια».
Πομπέο (υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ) : «Οι ηγέτες της Ελλάδας έδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή» .
NY Times : «H Συμφωνία των Πρεσπών , νίκη για την Δύση»
ΗΠΑ (state department) : «Ιστορική ευκαιρία σταθερότητας και ευημερίας για ολόκληρη την περιοχή»
Μπόλτον (σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου ) : Συγχαρητήρια στους Αλ. Τσίπρα και Ζ. Ζάεφ για την επικύρωση της Συμφωνίας
Ζάεφ (Σκοπιανός πρωθυπουργός) : «Ας είναι περήφανοι όλοι οι Έλληνες , όλοι οι Μακεδόνες (!!!) και όλοι οι πολίτες που ζουν σε αυτήν την περιοχή»
Τσίπρας (Έλληνας πρωθυπουργός) : «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα … Είμαι βέβαιος ότι οι επόμενες γενιές και οι δυο λαοί θα τους ευγνωμονούν» (τους 153 βουλευτές) .

Όταν πανηγυρίζουν οι Αμερικάνοι , οι Γερμανοί , το ΝΑΤΟ , ο ΟΗΕ και οι δορυφόροι τους , ΕΜΕΙΣ , οι Έλληνες δεν έχουμε παρά να θρηνούμε , αλλά –συγχρόνως – να οπλιζόμαστε με δύναμη , ατσάλινη θέληση και αποφασιστικότητα , για να γίνουμε αφεντικά στο σπίτι μας , να σταθούμε στις επάλξεις της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας και να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ , όπως τόσες φορές αυτός ο Λαός , αυτή η χώρα το έχει πει νικηφόρα .

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr