ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» στο κέντρο «Νέα Κοκκινιώτισσα».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους, τόνισε ότι ελπίζει το 2019 να είναι μια καλύτερη χρονιά για τη χώρα. Για τον Πειραιά, δήλωσε, ότι είναι βέβαιος ότι κάθε χρονιά που περνάει θα είναι και μια καλύτερη χρονιά.

Αναφερόμενος στην ανέγερση τoυ ανδριάντα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και του μνημείου της Μανιάτισσας ηρωίδας μάνας, υπογράμμισε ότι ήταν υποχρέωση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής, να βρουν οι Μανιάτες ήρωες και ηρωίδες θέση στην πόλη του Πειραιά. Γιατί υπάρχει, όπως είπε, μια μακρά σχέση Μάνης και Πειραιά. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το 35 με 40% του πληθυσμού της πόλης είναι Μανιάτες, αλλά σε μια πόλη που υπάρχουν δεκάδες ανδριάντες, το Μανιάτικο στοιχείο δικαιούται να έχει τους δικούς του ήρωες στον Πειραιά. «Αυτή η απόφαση θα προχωρήσει άμεσα. Από την πρώτη στιγμή έγινε δεκτό το διαχρονικό αίτημα της Ένωσης Απανταχού Μανιατών, το οποίο ικανοποίησε η Δημοτική Αρχή και τα προσεχή χρόνια θα βρουν τη θέση τους στην πόλη οι ήρωες της Μάνης», επεσήμανε ο κ. Δήμαρχος.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» και Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, αφού υπενθύμισε ότι η Μανιάτικη κοινότητα του Πειραιά ξεπερνάει το 35% του πληθυσμού της πόλης, αναφέρθηκε στην πλούσια συμμετοχή των Μανιατών στα πολιτικά πράγματα, στην πνευματική ζωή, στις επιστήμες, στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στα πολιτιστικά δρώμενα. Σημείωσε ως επιτυχία της Ένωσης την αποδοχή του αιτήματος από τη Δημοτική Αρχή της ανέγερσης δύο μνημείων της Μανιάτικης ανδρείας: του ανδριάντα του μεγάλου ήρωα και ηγέτη της Ελληνικής Επανάστασης Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη δίπλα στο εμβληματικό κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου, καθώς και του μνημείου της Μανιάτισσας ηρωίδας μάνας. Πρόσφατα, όπως είπε, αποφάσισε γι΄ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και δεσμεύτηκαν για το 2019 τα σχετικά κονδύλια στον προϋπολογισμό. Ο κ. Βοϊδονικόλας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, γιατί από την πρώτη στιγμή υιοθέτησε το διαχρονικό αυτό αίτημα της Ένωσης Απανταχού Μανιατών και δικαιώνει ηθικά με αυτήν την ενέργεια τη μεγάλη και καθοριστική συμβολή της Μάνης στους αγώνες του Έθνους.

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν:
Οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου, οι κ.κ. Γιάννης Μελάς, Στέλιος Γαϊτανάρος, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Κυριάκος Σιγαλάκος και Ανδρέας Βεντούρης. Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου. Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Χαραλαμπία Ζηλάκου. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος και Νίκος Κούβαρης.