ΣΠΑΡΤΗ. Ξαφνικά η Σπάρτη, εκεί που δεν είχε, απέκτησε λίμνη. Αγανακτισμένοι και απόλυτα απογοητευμένοι είναι οι πολίτες των περιοχών που για μια ακόμα επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα στη Λακωνία. Ειδικά περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί καλλιέργειες οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα παλαιότερα χρόνια όσοι ασκούσαν δραστηριότητα κοντά σε ποτάμια είχαν πάντα πιθανό ως ενδεχόμενο κάποια πλημμυρίδα ή φουσκοποταμιά. Ωστόσο εν έτη 2019 κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μέσα σε λίγες ώρες θα καταστρέφονταν κόποι ετών λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Σπάρτης.

Εκτός από τον κάμπο της Σκάλας και την εκδίκηση εκεί του Βορβά και ο Καραβάς Σπάρτης επλήγη καίρια από τα νερά του Ευρώτα.

Καλλιέργειες ελιάς και πορτοκαλιάς, θερμοκήπια με κηπευτικά, ανλτιοστάσια, φωτοβολταϊκά, σταύλοι και κοτέτσια, αποθήκες, αγροτικοί δρόμοι «πνίγηκαν» όταν ο Ευρώτας αποφάσισε να γίνει λίμνη…

Οι πολίτες απευθύνονται με έντονη δυσαρέσκεια προς τις αρμόδιες αρχές που όπως λένε «δεν μερίμνησαν» για την προστασία τους ενώ είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει, και οι πολίτες και ο Ευρώτας.

Οι φωτογραφίες είναι από την περιοχή του Καραβά Σπάρτης.