Πλημμύρες στον Δήμο Ευρώτα, διακοπή κυκλοφορίας, κλειστά σχολεία!

Ο Ευρώτας αναζητά διέξοδο και πλημμυρίζει τα πάντα!

25-01-2019 17:34   

ΣΚΑΛΑ. Ο Δήμος Ευρώτα ενημερώνει ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν δημιουργηθεί πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Σκάλας- Βλαχιώτη και η επαρχιακή οδός Αστέρι - Έλος.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ και το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

που είναι σε ισχύ αναμένονται μεγάλα ύψη βροχόπτωσης (βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι) στην περιοχή και για σήμερα Παρασκευή 25-01-2019 μέχρι και το Σάββατο 26-01-2019.

Τα σχολεία σήμερα στον Δήμο Ευρώτα παραμένουν κλειστά. Ο Δήμος Ευρώτα λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω βρίσκεται σε επιφυλακή και αυξημένη ετοιμότητα και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ενημερώνονται διαρκώς για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων (τροχαία κλπ), να ενημερώνουν την αστυνομία και το Δήμο (τηλ. 2735 0 42254)  για προβλήματα στο οδικό δίκτυο, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο.

Οι πολίτες που κατοικούν στους παραποτάμιους οικισμούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Για πληροφορίες σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο αστυνομικό τμήμα Ευρώτα (2735 0 22223).

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε: Αστυνομία 100, Πυροσβεστική 199, ΕΚΑΒ 166, Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των φυσικών καταστροφών, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Εν τω μεταξύ η Διαχειριστική Ομάδα του KAIROS.GR  αναφέρει ότι η Λακωνία βρίσκεται στο μέσον του Αιόλου με τα φαινόμενα να γίνονται πιο έντονα προς τις 12 το μεσημέρι και μετά. (φωτο)

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ